Professor Onora O'Neill tildeles Holbergprisen 2017

Årets Holbergpris går til den britiske forskeren og professoren i filosofi Onora O'Neill ved University of Cambridge.

Onora O´Neill
PRISVINNER: Onora O´Neill er årets vinner av Holbergprisen.
Foto/ill.:
Martin Dijkstra

Hovedinnhold

Holbergprisen 2017 tildeles den britiske forskeren og professoren i filosofi Onora O'Neill, University of Cambridge. O'Neill får prisen for hennes fremragende og innflytelsesrike arbeid innen filosofi, hvor hun har belyst sentrale samfunnsspørsmål og etiske dilemmaer gjennom femti år.

LES OGSÅ: Nils Klim-prisen til UiB-professor Katrine V. Løken

Holbergprisen er en internasjonal forskningspris på 4,5 millioner kroner, som dekker fagområdene humaniora, samfunnsvitenskap, juss og teologi. Prisen ble opprettet av Stortinget i 2003, og vinneren skal ha påvirket internasjonal forskning innen prisens fagfelt på en avgjørende måte.

Professor Onora O’Neill får prisen for sitt eksepsjonelle forskningsbidrag, særlig innen moralsk og politisk filosofi. Hun har revolusjonert forståelsen av Immanuel Kant og påvirket generasjoner av forskere, politikere og praktikere på områder som menneskerettigheter, bioetikk og ansvarliggjøring av og tillit til det offentlige. Hun vil motta prisen under en seremoni i Universitetsaulaen ved Universitetet Bergen den 8. juni.

Les mer om årets vinner på Holberprisen.no

Tidligere vinnere av Holbergprisen