Hjem
Aktuelt
Nyheter

UiB blant topp ti på marinfagkåring

Marine fag ved Universitetet i Bergen gikk helt til topps i fersk kåring. To av utdanningene er rangert blant topp ti i verden.

Institutt for biologi, UiB
Foto/ill.:
Eivind Senneset

Hovedinnhold

– Vi er stolte av at disse fagmiljøet gang på gang hevder seg helt i toppen, sier rektor Dag Rune Olsen.

Med en andreplass i fiskerifag og en niendeplass innen marin biologi, er UiB plassert helt i toppen i rangeringen fra the Center for World University Rankings (CWUR). De har vurdert mer enn 26 000 universitet og høyskoler fra 80 land, og er med dette en av de mest omfattende kåringene. Kåringen er i stor grad basert på forskingens gjennomslag i form av sitering. 

– Denne rangeringen måler hvilke forskere, fag og institusjoner som får forskningen sin inn i de viktigste fagtidsskriftene i verden. Her gjør UiB vanligvis det godt, og bedre mål på god forskningskvalitet er det vanskelig å finne, sier rektor ved UiB, sier rektor Dag Rune Olsen.

Bekrefter posisjonen

Marin forskning er ett av UiBs tre satsingsområder for perioden 2016-2022, og står sentralt i planene rundt å etablere en marin kunnskapsklynge i Bergen. 

– Det å etablere sterke kunnskapsklynger vil styrke Norges internasjonale posisjon innen forskning og utdanning i tillegg til å bidra til mer forskningsbasert innovasjon i næringslivet. I samband med dette skal UiB levere forskning og utdanning av høy kvalitet, og slike rangeringer bekrefter at vi har et forskningsmiljø i verdensklasse, sier rektor Dag Rune Olsen.

Universitetet i Bergen er Norges største marine universitet med høy internasjonal kvalitet på forskning og utdanning. Den marine forskningen har også lang tradisjon ved UiB, og strekker seg tilbake 1800-tallet og havforskningen som ble gjort på Bergen Museum.