Universitetsstyret

Nye styremedlemmer ved Universitetet i Bergen

Kunnskapsdepartementet har oppnevnt nye eksterne styremedlemmer for perioden 2017-2021.

Museplass i retning naturhistorisk museum
Eksterne medlemmer av Universitetsstyret blir valgt for fire år av gangen.
Foto/ill.:
Marianne Røsvik, UiB

Departementet har oppnevnt Hanne Foss Hansen, Bjørn Kjærand Haugland, Marianne Møgster og Bjørn Østbø til å være styremedlemmer ved Universitetet i Bergen (UiB) i neste periode. Varamedlemmer er Marit Warncke og Sven Marius Urke.

– Jeg er takknemlig for at disse dyktige menneskene har sagt ja til å være med i styret til Universitetet i Bergen de neste fire årene. Bergen er jo som hovedstad på Vestlandet for å regne, og UiB er en tradisjonsrik forsknings- og utdanningsinstitusjon med prioriterte områder som er viktige for regionen, landet og verden, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen.

– Jeg har stor tiltro til at de nye styremedlemmene vil være med på å utvikle UiB videre.

UiB-rektor og styreleder Dag Rune Olsen ønsker de nye styremedlemmene velkommen:

– De fire eksterne medlemmene av styret som departementet nå har oppnevnt har solid, variert og utfyllende kompetanse og bakgrunn. Jeg er sikkert på at de vil bidra til et godt styrearbeid og gleder meg til å arbeide med de, sier Olsen.

Nye eksterne styremedlemmer

Valgt for perioden 1. august 2017 til 31. juli 2021.

• Bjørn Kjærand Haugland, Konserndirektør for bærekraftig utvikling i DNV GL
  • Bjørn Østbø, Selvstendig næringsdrivende