Storstilt satsing på marin klynge

Regjeringen har i dag varslet en storstilt satsing på en marin klynge i Bergen.

Regjeringen satser på marin klynge
Statsminister Erna Solberg og Olje- og energiminister Terje Søviknes presenterte store planer under pressekonferansen i Nordnesparken søndag.
Foto/ill.:
Ole Marius Kvamme

Hovedinnhold

Havforskningsinstituttet, NIFES og Fiskeridirektoratet skal samlokaliseres. De marine miljøene ved Universitetet i Bergen blir trolig en sentral del av klyngen.

- Svært gledelig

- Det er svært gledelige nyheter statsminister Erna Solberg presenterte i Nordnesparken i dag. Det er ingen tvil om at Regjeringen satser stort på marin forskning og forvalting. UiB ble nevnt spesielt, sier rektor Dag Rune Olsen ved UiB.

Statsministeren sa på pressekonferansen at klyngen i Bergen blir en av verdens sterkeste innenfor sektoren.

Det vil bli satt av penger i statsbudsjettet til å utvikle prosjektet videre.

- Viktig sak for nasjonen

- De marine miljøene skal samspille tett med forskningen og forvaltningen hos de andre institusjonene i Bergen. Til sammen er det snakk om nærmere 1000 forskere. Dette er ikke bare en viktig sak for Bergen, men også en viktig sak for nasjonen. Vi har arbeidet for dette i fem-seks år, sier rektor Olsen.

Kunnskapsklynger er en vesentlig del av UiBs strategi. Det arbeides med klyngeprosjekter innenfor flere sektorer. Kunnskapsklyngen Media City Bergen åpnes i disse dager. Andre skal realiseres de nærmeste årene.