Hjem
Aktuelt
Nyheter

Annelin Eriksen ny viserektor for globale relasjoner

– Annelin Eriksen har både den rette kunnskapen og erfaringen som skal til for å utvikle våre globale relasjoner, sier rektor ved Universitet i Bergen (UiB), Dag Rune Olsen.

anne Lin Eriksen

Hovedinnhold

 

Eriksen tiltrer i stillingen fra 15. november og skal som første arbeidsoppgave lede arbeidet med universitetets Kina-strategi, samt følge opp regjeringens strategi for høyere utdannings- og forskningssamarbeid med Brasil, India, Japan, Kina, Russland og Sør Afrika (Panorama).

– Kina har gjennom en årrekke satset kraftig på forskning og utdanning, og vil få en stadig viktigere posisjon i den akademiske verden. Arbeidet med den nye kinastrategien vår vil derfor få stor betydning for UiB i årene framover. Det samme gjelder regjeringens panorama-satsing, sier Olsen.

Annelin Eriksen er professor i sosialantropologi ved Universitetet i Bergen, og var også prodekan ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet i perioden 2013-2017. I 2017 fikk hun sammen med ektemannen Knut Mikjel Rio Det Norske Videnskaps-Akademis Fylkesakerpris for sin forskning innen sosialantropologien.

Stillingen som viserektor er i 50 prosent og Eriksen vil fortsatt være professor i sosialantropologi

– Jeg ser frem til arbeidet som viserektor for globale relasjoner. Universitet i Bergen har allerede en lang tradisjon for å være globalt innrettet og jeg håper å kunne bidra til å videreutvikle dette viktige arbeidet med utgangspunkt i bredden av fagfelt ved UiB, sier Annelin Eriksen.

Etter utnevnelsen vil rektoratet bestå av Dag Rune Olsen (rektor), Margareth Hagen (prorektor), Oddrun Samdal (viserektor for utdanning), Robert Bjerknes (viserektor for tverrfaglig virksomhet og store satsinger) og Annelin Eriksen (viserektor for globale relasjoner)