Bergen Awards

Plastkvalen nominert til to prisar i Bergen Awards

Det nye Fakultetet for kunst, musikk og design er i tillegg nominert for ein tredje pris.

Plasthvalen

Plashvalen

Årets Bergen Awards blir delt ut i Peer Gynt-salen i Grieghallen fredag 15. februar. Utdelinga er arrangert av Bergensmagasinet, med samarbeidspartnarar innan ulike organisasjonar og samarbeidspartnarar i byen, deriblant Universitetet i Bergen.

Til årets arrangement er UiB nominert til tre prisar, og skal i tillegg dele ut for Årets forsker/forskerteam. Rektor Dag Rune Olsen skal dele ut prisen, som har hatt UiB-ansatte i juryen.

Plastkvalen er godt representert med to nominasjonar, både Årets forskerteam til det naturvitskaplege miljøet på Universitetsmuseet, og Årets design for utstillinga Plasthvalen som er stilt ut på Historisk museum, saman med designbyrået Overhaus og den KhiB-utdanna interiørarkitekten Stine Aas.

I tillegg er opninga av vårt nyaste Fakultet for kunst, musikk og design nominert til Årets Kulturbegivenhet.

Nominasjonsgrunngivingar

Nominert som Årets Kulturbegivenhet: Fakultet for kunst, musikk og design av juryen i Design Region Bergen

• I januar 2017 slo Kunsthøyskolen og Griegakademiet seg sammen til Fakultet for kunst, musikk og design ved Universitetet i Bergen. I oktober 2017 flyttet fagmiljøene innen kunst og design inn i sitt nye signalbygg på Møllendal, spesialtegnet for virksomheten av Snøhetta.

Nominert som Årets Forsker/Forskerteam: Det naturvitenskapelige miljøet ved Universitetsmuseet av juryen i Universitetet i Bergen

• Når en sjelden gåsenebbhval måtte avlives utenfor Bergen i 2017, skjønte dette naturvitenskapelig miljø dens potensiale. «Plasthvalen» ble tatt vare på, undersøkt, og situasjonen formidlet på en måte som satte UiB på kartet, og som fikk en unik global oppmerksomhet.

Nominert som Årets Designer: Plasthvalen (Historisk museum, Overhaus og Stine Aas) av juryen i Ole Bull Scene

• Prosjektet viser god samarbeidskonstellasjon mellom oppdragsgiver, designbyrå og interiørarkitekt. Aktørene grep tidsånden og utstillingen synliggjør designs potensiale til gjøre komplekse problemer tilgjengelig og håndgripelig for et allment publikum.

Tilknyttet innhold