Hjem
Aktuelt
Nyhet

Åpnet studieåret ved UiB

Engelske Todd Protheroe og Martin Dreyer fra Oslo var blant de mange som hadde møtt opp i solskinnet da UiB offisielt åpnet studieåret 13. august.

Neste
Velkomstseremoni UiB
Martin Dreyer og Todd Protheroe nøt solskinnet under velkomstseremonien mandag.
1/11
Velkomstseremoni UiB
Mange hadde møtt opp til velkomstseremoni.
2/11
Velkomstseremoni UiB
UiB-rektor Dag Rune Olsen.
3/11
Velkomstseremoni UiB
Mandag var det offisiell åpning av studieåret ved UiB.
4/11
Velkomstseremoni UiB
Mandag var det offisiell åpning av studieåret ved UiB.
5/11
Velkomstseremoni UiB
Studietiden er en fantastisk tid, sa leder av Studentparlamentet, Nikolai Klæboe i sin tale.
6/11
Velkomstseremoni UiB
Studinekoret Sirenene sang "Don’t kill my vibe".
7/11
Velkomstseremoni UiB
Mandag var det offisiell åpning av studieåret ved UiB.
8/11
Velkomstseremoni UiB
Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland.
9/11
Velkomstseremoni UiB
Datarock spilte på velkomstseremonien.
10/11
Velkomstseremoni UiB
God stemning i solskinnet.
11/11
Tilbake

Hovedinnhold

Se bildekarusell fra velkomstseremonien ved å klikke til høyre eller venstre øverst i saken.

- Førsteinntrykket mitt av Bergen er at folk er veldig vennlige og hjelpsomme. Det er også en veldig flott by, med nærhet både til naturen og byfjellene, sier Todd Protheroe, som hadde funnet veien til den offisielle åpningen av studieåret ved UiB mandag.

Han ser frem til å bli bedre kjent både med medstudentene, byen og universitetet i tiden fremover.

21-åringen fra England begynner nå på en mastergrad i Geografi ved UiB. Han forklarer at valget falt på den studieretningen blant annet fordi han er opptatt av miljø og grønne løsninger, og ønsker å kunne jobbe med dette feltet etter endte studier.

Lektorutdanning

En annen ny student som hadde møtt opp på velkomstseremonien på Muséplass, var Martin Dreyer. Han begynner på lektorprogrammet i engelsk, og sikter seg inn mot å bli engelsklærer på en videregående skole etter studiene.

Dreyer har nylig tjenestegjort ett år i Marinen i Bergen, og er dermed kjent i byen fra før.

- Man kan vel si at jeg har forelsket meg litt i byen, og derfor ønsket jeg også å studere her, sier han, og legger til at han har fått et godt inntrykk av studentmiljøet på UiB.

- Jeg har hørt at Bergen er et av stedene med best studentmiljø, og så langt er også mitt inntrykk at medstudentene er hyggelige, åpne, og lette å bli kjent med, sa Dreyer, før velkomstprogrammet begynte, med Gaudeamus igitur, ved Studentersangforeningen og Mannskoret Arme riddere.

Åpnet studieåret

Under seremonien, der studieåret ble offisielt åpnet, kunne Protheroe, Dreyer og de mange andre fremmøtte høre taler fra blant andre kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og UiB-rektor Dag Rune Olsen, før bergensbandet Datarock avsluttet programmet med en konsert.

UiB-rektoren fokuserte i sin velkomst blant annet på at det aldri har vært bedre kvalifiserte søkere til studiene ved Universitetet i Bergen.

- Vår oppgave er å gjøre vårt ytterste for at du skal få en utdanning av ypperste kvalitet. Det er en oppgave vi går til med stor entusiasme, men også med største alvor, slo han fast, og peker på at studentene vil nyte godt av blant annet fagmiljøer i verdensklasse, universitetets internasjonale fokus og det gode studentmiljøet i byen.  

Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland sa at hun fremdeles kan kjenne på følelsen av, og trekke erfaringer fra, sin egen studietid på UiB. 

Hun oppfordret studentene til å jobbe hardt med studiene, å tenke på studiene som mer enn ren arbeidstrening og å ta vare på hverandre.

- Dere er ikke alene

Studietiden er en fantastisk tid, sa leder av Studentparlamentet, Nikolai Klæboe i sin tale, og oppfordret de nye studentene til å engasjere seg ved siden av studiet. Han understreket også at studentene ikke står alene, om tilværelsen blir utfordrende. 

- Noen av dere kommer til å møte på utfordringer som kan virke vanskelige å takle og kjenne på ensomhet fra tid til annen. Men da skal du vite at studentbergen er der for deg, sa Klæboe til de mange fremmøtte.