Hjem
Aktuelt
Nyhet

Aya (17) er yngst på UiB

- Det er litt kult å ha den tittelen, den yngste studenten på hele universitetet. Jeg tror det blir både skremmende og gøy på samme tid, sier Aya Sy Erstad (17) til BA.

Aya Sy Erstad
Aya Sy Erstad ser frem til å begynne på profesjonsstudiet i psykologi, som den yngste studenten ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Ole Marius Kvamme

Hovedinnhold

Selv om Aya bare er 17 år gammel, er hun nå klar for å ta fatt på studietiden på profesjonsstudiet i psykologi ved Universitetet i Bergen.

- Jeg gleder meg veldig, sier hun til BA.

Erstad fyller 18 år i oktober, og årsaken til at hun er blitt student i uvanlig ung alder, er ifølge avisen at hun begynte ett år tidligere på skolen enn det som er vanlig.

– Siden jeg er halvt norsk, kvart libaneser og senegaleser, gikk jeg på den franske skolen Lycée Français René Cassin i Oslo. Jeg startet der da jeg var fem år og fulgte det franske skolesystemet fram til videregående. Da gikk jeg over til det norske systemet og begynte i første klasse med et kull som var ett år eldre enn meg, forteller hun.

Viderektor for utdanning ved UiB, Oddrun Samdal, ønsker den unge studenten hjertelig velkommen.

– Hun har gått like lenge på skole som medstudentene og har samme modningsgrunnlag. Når hun har fullført videregående med så gode karakterer som kreves for å komme inn på profesjonsstudiet i psykologi, så viser hun at hun har modenhet i forhold til fag. Det er ikke noe grunnlag for å tro at hun ikke skal klare dette på en utmerket måte, sier Samdal til BA.

Les hele saken om UiBs yngste student på BA sine nettsider.