Studentliv

Følg Martin og Todd

Martin (20) har drømt om å bli lærer siden ungdomsskolen. Todd (21) vil studere noe bærekraftig for å beskytte miljøet. Følg dem i deres første møte med UiB.

Todd og Martin
Todd Protheroe og Martin Dreyer er begge ferske studenter ved UiB.

På tampen av sommeren skyller tusenvis av ferske studenter inn over Bergen. Med ett forvandles Nygårdshøyden til en maurtue som vibrerer av forventning.

I midten av august har både 20 år gamle Martin Dreyer fra Oslo og 21 år gamle Todd Protheroe fra Storbritannia nettopp ankommet Bergen.

Martin flytter hjemmefra for første gang, fra Oslo til en leilighet i Solheimsviken som han skal dele med en kompis. Endelig skal han begynne på studiene for å bli lektor i engelsk, en drøm han har hatt siden ungdomsskolen.

Samtidig ankommer Todd Flesland, med kofferten full av britisk te for sikkerhets skyld. Han skal begynne på en master i Geografi, og mener at miljøvennlige Norge må være det perfekte stedet å lære mer om bærekraft og miljøhensyn.

Vi får følge de to gjennom den første tiden som UiB-studenter, ved første møte med alt fra nye leiligheter til bergenske regnskyll. Se dem finne seg til rette i sine nye liv i filmene til høyre.