Hjem
Aktuelt
Give a job

Stor interesse for integreringsdugnad

Over 600 deltakere besøkte arrangementet Give a Job på Studentsenteret mandag. Innvandrere og asylsøkere var invitert til å møte rundt bedrifter for å knytte kontakter og finne jobbmuligheter.

Giva a job
Foto/ill.:
Synnøve Vindheim, UiB

Hovedinnhold

Gründer og primus motor for møteplassen og jobbnettverket for innvandrere «Give a Job», er forretningsmannen og gründeren Aiman Shaqura. Shaqura  er født som palestinsk flyktning i Libanon og har gått fra å være serieflyktning i 10 år, til å bli en vellykket seriegründer med base på Toten.

– Vi ønsker at de fleste her skal få seg jobb, men det er veldig mange til stede. I tillegg er dette første gang vi arrangerer i Bergen og kanskje litt uvant for bedriftene. Dette skal likevel være en anledning til å knytte kontakter, og for mange vil dette være starten på en prosess, sier arrangør Shaqura til Bergensavisen, et av mange medier som hadde funnet veien til Studentsenteret og den første Give a Job i Bergen. 

  • Hør Aiman Shaqura fortelle om sin bakgrunn under sitt foredrag på årets Christie-konferanse. Se video.

Det er Universitetet i Bergen, Sammen, Bergen kommune, Nav og Bergen Næringsråd og Hordaland fylkeskommune som står sammen som arrangører med et mål om å bidra til bedre integrering.

- Sløsing med ressurser

Felles for mange av de fremmøtte var at de har lange utdanninger og har hatt gode jobber i hjemlandet, men sliter med å få relevant arbeid i Norge. 

- Menneskene i virksomheter i Norge må i større grad speile befolkningen enn de gjør i dag. Å ikke utnytte potensialet i migrasjonsbefolkningen er en stor sløsingsfaktor for samfunnet og næringslivet, sier Tommy Johansen, fylkesdirektør i NAV Hordaland.

I samband med konferansen har rektor ved UiB tatt til orde for å se mulighetene og bidra til legge til rette for en god integrering.

Folk med "rare" navn

- Som institusjon ønsker vi å bidra til integrering av flyktninger og innvandrere, og Give a Job er en unik mulighet til å gjøre nettopp det, sier rektor ved UiB, Dag Rune Olsen. Ved å tilrettelegge for en samhandlingsarena kan deltakerne bli kjent med oss som universitet, få informasjon om utdanningstilbudene våre og hvordan de kan få godkjent tidligere utdanning. Som statlig instans har vi et bevisst fokus på å rekruttere innvandrere og her kan vi styrke muligheten for rekruttering og bedre praksis.

Initiativtaker Aiman Shaqura har tidligere stått bak lignende arrangement i flere norske byer for å koble norsk næringsliv og innvandrere. Målet med arrangementet er å bryte ned fordommer og helt konkret at det skal gi 100 jobbintervjuer og 25 ansettelser i en periode på seks måneder frem i tid.