Hjem
Aktuelt
Forskningsdagene

UiB på Forskningsdagene

Formidlingsglade forskere, engasjerte debattanter og et forskningstorg fullproppet av forskningsglede. Her finner du UiB på Forskningsdagene.

Forskningsdagene
Fra Forskningsdagene UNG 2017.
Foto/ill.:
Forskningsdagene i Bergen

Hovedinnhold

Populærvitenskaplige foredrag er en viktig del av Forskningsdagene i Bergen, og UiB er med på flere av dem. Allerede torsdag 20. september er det klart for foredrag om oppvekst på Bergen Offentlige Bibliotek, under tittelen "Oppvekst - hva skjer?". UiBs Kristian Sommerfelt er en av 8 forskere som skal holde et syv minutters foredrag om oppvekst. Debatten ledes av Espen Ingebrigtsen.

UiB deltar også i debatten Plastic fantastic – eller en fremtid uten plast? på Bergen Offentlige Bibliotek hvor blant andre Leiv K. Sydnes er med på å svare på alt man trenger å vite om plastproblemet.

Les om debattene her.

Forskningsdagene UNG er rettet mot elever og lærere på videregående og arrangeres torsdag 27. september i Mimes Brønn på Høgskulen på Vestlandet i Egget på Studentsenteret. Dagen er fullstappet av foredrag og samtaler med forskere, blant annet fra UiB.

For barn og unge er Forskningstorget på Studentsenteret det kanskje viktigste å få med seg. Skoledagen fredag er fullbooket, men lørdag 22. september fra kl. 11.30 til 16.00 får små og store  oppleve, prøve, eksperimentere, se og høre på alt det spennende som skjer i forsknings- og utdanningsmiljøet i byen.

Fra UiB er det stasjoner om verdensrommet, DNA, kreft, oppvekst i mellomalderen og geofarer. Les mer om stasjonene her.

Onsdag 26. september braker det løs for Forsker Grand Prix. I denne formidlingskonkurransen får 10 forskere fire minutter hver til å engasjere publikum og dommere. De to beste forskerne går videre til den nasjonale finalen i Tromsø 29. september.

Fra UiB kommer Siri Flagestad Kvalheim fra Institutt for klinisk odontologi, Illimar Rekand fra Institutt for biomedisin/institutt for kjemi, Kari Hagatun fra Institutt for pedagogikk, Joakim Vindenes fra Institutt for informasjons- og medievitenskap, Frida Johanne Lundevall fra Kjemisk institutt.

Les mer om Forsker Grand Prix og deltagerne her.