Student mistet livet i bilulykke

En 25 årig student fra Universitetet i Bergen mistet livet i en bilulykke i Sør Afrika. I alt var tre norske studenter involvert i ulykken. De to andre er ikke kritisk skadet, men blir tatt hånd om av helsepersonell. Navnet på den omkomne er nå frigitt.

Den 18. august kan du få en sniktitt i den nyoppussede museumsbygningen på Muséplassen 3
Foto/ill.:
Sandra Jecmenica

Hovedinnhold

Det var UiB-studenten Vilde Marie Aanderaa (25) som mistet livet i trafikkulykken i Sør Afrika. Aanderaa var hjemmehørende i Bergen, men var på praksisopphold i Cape Town denne høsten. De pårørende er varslet om ulykken. I alt var tre norske studenter involvert. De to andre studentene, er ikke kritisk skadet, men blir tatt hånd om av helsepersonell.

Alle de tre studentene som var involvert i bilulykken søndag kveld var utvekslingsstudenter ved The Cape Academy of Maths, Science & Technology (CAMST) i Cape Town og gikk på lektorprogrammet i naturvitenskap og matematikk.

- Det er med stor sorg vi har mottatt budskapet om den tragiske bilulykken som kostet en av våre studenter livet. Våre tanker går til studentens nærmeste familie og venner, sier dekan Helge Dahle ved matematisk- naturvitenskapelig fakultet ved UiB.

Fakultetet har siden 2008 hatt studenter fra lektorutdanningen i praksis ved CAMST i Cape Town i Sør-Afrika. Studentene har hatt sin ene av to lange praksisperioder ved skolen, og det har vært 3-4 studenter som har fått reise hvert år. UiB har til sammen ti studenter i Cape Town-området dette semesteret. I tillegg til CAMST har UiB utvekslingsstudenter også ved to andre institusjoner.

Støtte til studenter i Sør Afrika

En stedlig representant for UiB har vært på sykehuset og fulgt opp de andre to studentene som ble skadet i ulykken. De har også blitt fulgt opp av lærere ved det lokale universitetet. UiB har også valgt å sende en representant fra mat.nat.-fakultetet fra Bergen for for å bistå studenter og pårørende på stedet.

- Å miste en student er noe av det aller verste man kan oppleve ved et universitet. Det berører oss som institusjon, vennekretsen og medstudenter, selv om våre tanker selvsagt i fremste rekke går til de aller nærmeste som har mistet et familiemedlem.

Samlet på UiB

Ved Universitetet i Bergen var tirsdag omlag 80 medstudenter og ansatte samlet til et informasjonsmøte om ulykken, hvor det også ble informert om navnet på den omkomne. Det ble også gitt informasjon om hvordan UiB vil følge opp studenter og ansatte etter hendelsen.

- Det er viktig for oss å gjøre det vi kan for å på en best mulig måte ivareta og støtte våre studenter og ansatte i samband med denne svært tragiske hendelsen, sier Dahle.

Minnestund

Det vil bli holdt minnestund åpen for medstudenter, venner og ansatte fredag 12. oktober kl 13.00 i Auditoriet på VilVite. Arrangementet vil ikke være åpent for presse.

Det er også lagt ut kondolanseprotokoll på lektorstudentenes samlingsrom «Lærerværelset» i 1. etasje i Realfagbygget. Den vil bli liggende til fredag 12. oktober om formiddagen.