Times Higher Education

UiB på verdenstoppen i sitering

UiB er nå verdens 6. mest siterte innenfor humaniora. Det viser den nye internasjonale rangeringen fra Times Higher Education.

HF
Den prestisjetunge rankingen fra Times Higher Education (THE) viser at UiB er blant verdens aller mest siterte innen humanistiske fag.
Foto:
Eivind Senneset

- Det er flott at UIB sine humanistiske miljø er helt i toppsjiktet når det gjelder siteringer. Det gir UiB og Det humanistiske fakultetet internasjonal synlighet, sier Margareth Hagen, prodekan ved UiB.

Det er den internasjonale rangeringen fra  Times Higher Education (THE) som viser at UiB fortsatt er blant verdens aller mest siterte innen humanistiske fag. Over 1200 institusjoner fra hele verden er rangert i årets THE rangering.

Med årets sjette plass har UiB rykket to viktige plasser opp og befester samtidig sin posisjon som landets mest siterte. Sitering har tidligere ikke vært det mest systematiserte kvalitetskriteriet innenfor humaniora, men det blir stadig viktigere for å fange inn forskningskvalitet gjennom identifiserbare indikatorer.

Etter at regjeringen la frem Stortingsmeldingen Humaniora i Norge våren 2016 har UiB hatt en bevisst satsing på humaniora. Som landets første universitet har også UiB en egen humaniorastrategi. Strategien skal bidra til å profilere og utvikle UiBs kvaliteter innenfor de humanistiske fagene, og posisjonere universitetet strategisk på nasjonale og internasjonale konkurransearenaer.