Hjem
Aktuelt
Nyhet

Romfartsprosjekt vant StudentIdé

UiB-studentene Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre gikk til topps i innovasjonskonkurransen StudentIdé. Dermed får de 50.000 kroner til å videreutvikle satellitt-selskapet Dynaspace.

Dynaspace
- Pengepremien kommer svært godt med i arbeidet med å realisere vår ambisiøse idé, sier Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre, etter å ha gått helt til topps i konkurransen StudentIdé.
Foto/ill.:
Margrethe Vikan Sæbø

Hovedinnhold

"Hightech blandet med kreativitet og «Reodor Felgen» skal bidra til at UiB-studentene Hogne Andersen og Mats Fredrik Heigre i løpet av 2021 kan skyte opp sin første satellitt i verdensrommet. Prosjektet er så lovende at studentbedriften Dynaspace er vinner av innovasjonskonkurransen StudentIdé", skriver Bergen Teknologioverføring (BTO) på sine nettsider.

Med det får de 50.000 kroner av Sparebanken Vest til å videreutvikle ideen.

- Pengepremien kommer svært godt med i arbeidet med å realisere vår ambisiøse idé. Spesielt ser vi nytten av å sitte i et inkubasjonsmiljø, og disse pengene gir oss nå muligheten til å delta i det 2-årige inkubasjonsprogrammet til Bergen Teknologioverføring, sier Andersen og Heigre på nettsidene.

- Pengene vil også bidra til at vi kan fortsette det viktige arbeidet med å kontakte kunder og samarbeidspartnere, forteller de to studentene som allerede er en del av Innovasjonshub UiB og Gründerhub.

StudentIdé

"Man kunne formelig kjenne på spenningen da fem studentprosjekter konkurrerte om seieren i finalen i StudentIdé. Kanskje ikke så rart, for det var mye som stod på spill. For å vinne 50.000 kroner måtte studentene levere en gjennomført presentasjon foran 150 tilskuere. I tillegg måtte de overbevise en fagjury om at deres prosjekt har både innovasjonshøyde, markedspotensial og samfunnsnytte", kan man videre lese på nettsidene til BTO.

Det ble altså Dynaspace som overbeviste juryen mest og stakk av med seieren. Studentene fra Universitetet i Bergen jobber med å tilby en ny, mer effektiv og billigere løsning for å integrere måleinstrumenter i satellitter. 

- Våre løsninger vil effektivisere denne prosessen via små satellitt-plattformer. Dette vil kunne føre til at man kan skyte opp satellittene og gjøre ulike målinger fra verdensrommet, for en brøkdel av både prisen og tiden, forklarte Chris Skeie som presenterte Dynaspace i StudentIdé.

Juryen var full av lovord om prosjektet i sin begrunnelse:

- Det er en modig gjeng med internasjonale ambisjoner. Det er en innovativ løsning. Det er hightech blandet med kreativitet og «Reodor Felgen». Vi hevder også at det kanskje er Bergens svar på månelandingen, forklarte juryleder Hilde Indresøvde fra BTO.