Hjem
Aktuelt
Nyhet

100 nye utvekslingsplasser

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) var torsdag på UiB for å dele den gledelige nyheten om at utvekslingsprogrammet Norpart styrkes med minst 100 nye helgrads-utvekslingsplasser nasjonalt.

Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (KrF) på UiB-besøk
Utviklingsminister Dag-Inge Ulstein (til høyre) i samtale med UiB-rektor Dag Rune Olsen, samt ansatte og studenter, på Internasjonalt senter, UiB.
Foto/ill.:
Ole Marius Kvamme, UiB

Hovedinnhold

Ulstein sa at regjeringen her har hørt på råd fra blant andre Universitetet i Bergen, som har gode erfaringer med slike utvekslingsavtaler fra tidligere.

Internasjonalisering et viktig fokus

- For UiB er internasjonal mobilitet et viktig fokusområde, og vi har i flere tiår hatt tett samarbeid med institusjoner i det globale sør. Det gir ikke bare økt kompetanse i partnerlandene, men også vi på UiB lærer mye av de som er på utveksling hos oss, sier rektor Dag Rune Olsen, som naturlig nok var fornøyd med utviklingsministeren sin budsjettlekkasje.

Samarbeid og mobilitet

Norpart er et program for globalt samarbeid og mobilitet, finansiert gjennom Kunnskapsdepartementet og Utenriksdepartementet.

Studentmobilitet gjennom akademiske partnerskap er et kjerneelement i programmet, og for UiB har det totalt kommet 69 tilreisende studenter gjennom ulike Norpart-prosjekter på master og ph.d.-nivå de tre siste årene.

Gode nettverk

- De siste årene har det vært snakk om kortere utvekslingsopphold gjennom Norpart, men nå vil UiB igjen kunne tilby lengre opphold. Dette er en veldig god nyhet, og vi er glade for at utviklingsministeren nå bekrefter at vi får tilbake kvoteordningen, som vi har ønsket, sier viserektor Oddrun Samdal, og legger til:

- Gjennom dette og andre utvekslingsprogram har vi etablert solide samhandlingsplattformer og gode nettverk med institusjoner i mange land, og jeg har store forhåpninger om at nettverkene vil styrkes som følge av denne satsingen.