10 nye æresdoktorer

Æresdoktorutnevnelse ved UiB

Tirsdag 15. oktober skal ti nye æresdoktorer ved UiB hedres i en høytidelig seremoni i Universitetsaulaen. Se stream her fra klokken 13.00.

Æresdoktorutnevnelse ved Universitetet i Bergen - 15/10-2019

Se stream av arrangementet fra klokken 13.00.

Et æresdoktorat er den største æren UiB kan gi personer som ikke er ansatt ved universitetet. Slike doktorgrader gis oftest til svært fremtredende personer innen ulike fagområder. Æresdoktorgrader kan også gis som anerkjennelse av et livsverk av stor betydning.

Tirsdag 15. oktober klokken 13.00 inviterer UiB til utnevnelsen av 10 nye æresdoktorer ved universitetet. Arrangementet finner sted i Universitetsaulaen, og vil bli streamet.

De som i 2019 mottar utmerkelsen Æresdoktor ved Universitetet i Bergen er: Sir Peter Gluckman, ambassadør Peter Thomson, professor Toril Moi, professor Jo-Anne Baird, professor Bruce R. Zetter, professor Pippa Norris, professor Ragnhildur Helgadóttir, professor Anne Canteaut, professor Eamon Duffy og operasanger Lise Davidsen.

I tillegg til selve æresdoktorutnevnelsen vil programmet bestå av musikalske innslag, tale ved rektor Dag Rune Olsen og en hilsningstale fra æresdoktor sir Peter Gluckman. Programmet blir avsluttet med en mottakelse.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte, men krever påmelding.

Æresdoktorene vil holde hver sin gjesteforelesning i Bergen i forbindelse med utnevnelsen. Oversikten over når og hvor disse vil finne sted, finner du her.

I etterkant av æresdoktorutnevnelsen, klokken 15:00, vil ambassadør Peter Thomson, FNs generalsekretærs spesialutsending for hav, holde sin æresdoktorforelesning; «Ocean Futures», i Universitetsaulaen.