Hjem
Aktuelt
Universitetsmuseet, naturhistorie

Rekordbesøk på Universitetsmuseet

Bare to uker etter gjenåpningen av Universitetsmuseet har besøkstallene nådd 15.000, og den gamle dagsrekorden er nesten doblet.

Kø utenfor Universitetsmuseet, naturhistorie
I helgene er køen lang for å komme inn på det nyåpnede Universitetsmuseet, naturhistorie.
Foto/ill.:
Olaf Erlend Gundersen, UiB

Hovedinnhold

- Den gamle dagsrekorden lå på 1200 mennesker, og det var under et arrangement. Men på en helt vanlig lørdag forrige helg hadde vi 2309 besøkende. Det er nesten dobbelt så mange som den gamle rekorden, forteller arenaleder og hussjef Eli Hausken opprømt.

Hver helg siden åpningen har køen av skuelystne slanget seg langs musesumsbygningen og ned mot muséplass.

God stemning i køene

Av sikkerhetshensyn kan museet bare ha 700 besøkende i bygget til enhver tid. Midt på dagen i helgene er ventetiden nærmere en time.

- Men vi opplever at folk venter og er blide likevel, sier Hausken.

Hennes beste tips er å legge besøket til tidligst klokken 3 i helgene. Da er køene borte og du kommer rett inn.

Også museumsdirektør Henrik von Archen er imponert over bergensernes engasjement.

- Dette har overgått alle forventningene våre. Og da hadde vi høye forventninger, for vi vet at dette er noe mange har ventet lenge på, sier han.

Plast og krystaller

Museet slo for første gang opp dørene i 1865, og i dag er både bygget og deler av interiøret fredet. Avdelingsleder for Formidlingsavdelingen, Kari Årrestad, forteller at publikum er imponert over hvordan bygget er rehabilitert.

- Mange sier at de er glade for at vi har tatt så godt vare på bygget, og det er det samme gamle museet, sier hun.

Og i tillegg til gleden over gjensynet med blant annet hvalsalen og mange av dyrene, er publikum begeistret for de nye utstillingene.

- Vi får for eksempel tilbakemeldinger om at folk er glade for at vi tar opp havets helse. Vi viser frem plasthvalen og plast i havet, og har en egen utstilling om miljø og klima, sier hun.

Den nye utstilllingen om krystaller har også raskt blitt populær.

- Selve rommet har tatt form som et stort smykkeskrin, og mange lar seg fasinere over eksperimentene der og over å få være med på å påvirke dannelsen av nye krystaller, sier Årrestad.