UiB i Uganda

Viser støtte til seksuelle minoriteter i Uganda

Ledere fra Universitetet i Bergen viser støtte til seksuelle minoriteter i Uganda. Regjeringen i landet ønsker dødsstraff for homofile.

UiB og SMUG i Uganda
UiB ved ass. universitetsdirektør Tore Tungodden, prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet Marit Bakke og prorektor Margareth Hagen besøkte SMUG og leder Frank Mugisha (midten)
Foto/ill.:
Andrea Magugliani

Tirsdag 5. november besøkte en delegasjon fra Universitetet i Bergen SMUG-senteret (Sexual Minorities Uganda) i Kampala. SMUG er en menneskerettighetsorganisasjon i Uganda som ble stiftet i 2004. SMUG er en paraplyorganisasjon for flere foreninger som har som formål å bedre de lesbiske, homofile, bifile og transpersoners rettigheter i Uganda.

Nettverket jobber for å sette fokus på menneskerettighetsspørsmål knyttet til seksuell legning og kjønnsidentitet, og for å stanse den alvorlige diskrimineringen av seksuelle minoriteter i landet.

Universitetet i Bergen ønsker å vise sin støtte til jobben SMUG gjør ved senteret, og besøkte ledelsen i organisasjonen denne uken. Under møtet med direktør, og Raftoprisvinner fra 2011, Frank Mugisha, diskuterte de muligheter for fremtidig samarbeid og støtte.

- Vi er svært bekymret for situasjonen i Uganda. Derfor ønsker Universitetet i Bergen å gi sin fulle støtte til SMUG-senteret og til LGBTI-samfunnet i Uganda, sier prorektor Margareth Hagen.

I tillegg til Hagen deltok assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden og prodekan for forskning ved Det medisinske fakultet, Marit Bakke fra UiB.

Universitetet i Bergen er i Kampala for å feire 30 års samarbeid mellom Makerere University og UiB.