Oppretter krisefond for internasjonale studenter

Universitetet i Bergen oppretter krisefond for å hjelpe internasjonale studenter økonomisk. Ordningen gjelder studenter som faller utenfor Lånekassen og andre støtteordninger.

Universitetsmuseet på Museplassen 3 i Bergen
Universitetet i Bergen oppretter krisefond for internasjonale studenter som sliter økonomisk.
Foto/ill.:
Sandra Jecmenica, UiB

Som følge av koronatiltakene i Norge, er det flere internasjonale studenter som har fått økonomiske vanskeligheter. Universitetet i Bergen oppretter derfor et krisefond for sine internasjonale helgradsstudenter som sliter ekstra nå i disse dager.

- Vi ser at en del studenter sliter i situasjonen vi nå står i. Derfor har vi opprettet et fond der studenter som tar en engelskspråklig mastergrad, kan søke om inntil 10.000 kroner. Studentene dette gjelder for er de som havner utenfor Lånekasseordninger og andre støtteordninger, og som heller ikke har støtteordninger fra sitt eget hjemland, sier Annelin Eriksen, viserektor for globale relasjoner ved Universitetet i Bergen.

De aktuelle studentene som dette gjelder inviteres til å sende en kort, begrunnet søknad, med en anbefaling fra programansvarlig, og sende til international@uib.no. Søknadene behandles fortløpende frem til 1. juni.

- Vi har gjort en kartlegging av situasjonen for de internasjonale studentene som går på engelskspråklige masterprogram, og ser at noen av disse er ekstra sårbare. Det kan hende de kommer fra land det nå er vanskelig å komme seg til, og de har gjerne en ekstrajobb i Norge ved siden av studiene, som de nå er permittert fra. Målet med dette tiltaket er at de skal komme seg gjennom studiet, og kunne fullføre semesteret, sier Eriksen.