Hjem
Aktuelt
Fadderuke 2020

Ny student? Bli med på Fadderuken 2020!

Kom til Bergen og bli kjent med nye medstudenter, UiB og studentbyen Bergen. - Årets fadderuke blir noe alle vil se tilbake på som en minnerik, gøy og sosial uke, sier fadderkoordinator Martin Lie Jakobsen.

UiB studiestart og fadderuke 2020

SE VIDEO: Studiestart og fadderuke i Bergen høstsemesteret 2020

I løpet av fadderuken vil du bli kjent med de du skal studere sammen med, og du vil bli bedre kjent med UiB og campusområdet. Du får vite hvor Kvarteret er, hvilken park som er finest, og hvilket byfjell du bør velge når det er opplett.

- Planene for Fadderuken 2020 er store, og vi vil vise fram bredden i studenttilbudene som finnes i byen. Det vil også bli arrangement som er alkoholfrie eller alkoholreduserte, sier Martin Lie Jakobsen.

Plan A: Fysisk tilstedeværelse

Han er i full gang med å planlegge for en studiestart litt utenom det vanlige. Fadderstyrene arbeider med litt ulike scenarier, siden ingen med sikkerhet kan si hvordan smittesituasjonen vil være i august. De som frykter at årets fadderuke vil bli en lang rekke med vorspiel i Zoom, quiz i Kahoot og mange timer alene foran skjermen, trenger ikke bekymre seg: Plan A er å gjennomføre en fadderuke som ligner tidligere års fadderuker, bare med litt flere smitteverntiltak.

Les mer om Fadderuken ved UiB 2020

Spørsmål? Finn ditt fadderstyre på Facebook

Alle studenter vil bli tatt opp ved et av UiBs syv fakultet. Hvert fakultet vil ha sin egen fadderuke. Her vil faddergruppene være basert på det studie du er kommet inn på.

Jakobsen ber alle følge med på informasjon fra sitt fakultet.

- De kan også ta kontakt med fadderstyret på sitt fakultet på SoMe hvis de lurer på noe spesifikt, alle fadderstyrene har en god tilstedeværelse der og svarer mer enn gjerne på spørsmål. Programmene vil også legges ut der så snart de er klare, sier han. 

- Jeg vil råde nye studenter til å komme til Bergen og bli med på fadderuken: Det vil bli en bra studiestart selv om situasjonen er litt annerledes!