Hjem
Aktuelt
Nyhet

Tor Godal fratrer som kommunikasjonsdirektør ved UiB

Tor Asmund Godal som har vært ansatt som kommunikasjonsdirektør ved UiB siden 2018, har valgt å si opp sin stilling til fordel for jobb som nyhetsredaktør for Bergensavisen.

Tor Godal
Tor Godal fratrer stillingen som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright

Hovedinnhold

- Jeg har den siste tiden stått i en vrien, men usedvanlig privilegert situasjon: Valget mellom to drømmejobber i to av Bergens mest sentrale institusjoner. Enten fortsette som kommunikasjonsdirektør på UiB, eller ta imot utfordringen og takke ja til jobben som nyhetsredaktør i Bergensavisen. Det valget har ikke vært enkelt, sier Godal

Godal tiltrådte i stillingen ved UiB i juni 2018 og kom da fra TV 2 der han blant annet har vært redaksjonssjef for Aktualitetsavdelingen og for Samfunnsavdelingen.

Universitetsdirektør ved UiB, Kjell Bernstrøm sier Godal vil bli savnet i ledergruppen.

- Bidratt til økt synlighet

- Tor har gjort en formidabel jobb med å utvikle kommunikasjonsfeltet på UiB. Vi ønsker han lykke til når han vender tilbake til journalistikken.

Godal vil fortsette som kommunikasjonsdirektør ut oppsigelsestiden og UiB vil komme tilbake til nøyaktig sluttdato.

- Tor har profesjonalisert kommunikasjonsarbeidet ved UiB i den relativt korte tiden han har vært hos oss. Han har bidratt til å øke institusjonens synlighet, sier rektor Dag Rune Olsen.

- Det er derfor med et visst vemod vi ser at han forlater UiB, men vi vil takke han for stor innsats og ønske lykke til videre med nye oppgaver.

- Årene som kommunikasjonsdirektør på UiB har vært fantastiske. Jeg har fått jobbe med usedvanlig dyktige mennesker som har vist meg stor tillit og gitt meg et stort handlingsrom. Det har vært en fryd. Så til de grader at hele familien har valgt å flytte hit og etablere seg i Bergen. Men da BA kontaktet meg og tilbød jobben som nyhetsredaktør, var det rett og slett for fristende. For en mann hvor journalistikken sitter i ryggmargen, er et slikt tilbud umulig å takke nei til, sier han.