Hjem
Aktuelt
Påvist mutasjon

Indisk virusvariant påvist

Det er påvist en indisk virusvariant i en koronaprøve fra en UiB-ansatt. Nærkontakter ble varslet og satt i karantene før helgen. I dag kom beskjeden fra Bergen kommunen om at det dreier seg om en indisk mutasjon.

korona illustrasjon
Det er påvist en indisk virusmutasjon ved UiB.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

– Vi ser alvorlig på at det er smitte hos våre ansatte. Vi oppfordrer alle til å fortsatt følge nasjonale og lokale koronaretningslinjer for å begrense smittespredning, sier rektor Margareth Hagen.

Det er bekreftet koronasmitte hos fire personer som har vært til stede på campus ved den aktuelle enheten. De berørte er ansatte og har ikke vært i undervisningssituasjoner med studenter. Alle ansatte ved den aktuelle enheten ble før helgen oppfordret til å teste seg og å holde seg hjemme. De er i dag informert om utviklingen i situasjonen i et møte ved enheten. Undervisningen for studentene fortsetter, men det er gjort tilpasninger for å digitalisere.

Den indiske virusvarianten regnes som en variant som smitter lett. Bergen kommune opplyser at for husstandsmedlemmer til nærkontakter er det pålegg om ventekarantene. De anbefaler ventekarantene til dem som er nærkontakter til nærkontaktene.

UiB er i løpende dialog med kommunen som bekrefter at universitetet har gjort nødvendige tiltak og derfor ikke ser behov for at det iverksettes ytterligere tiltak.

Den indiske virusvarianten ble første gang påvist i Bergen den 16.april i år. Bergen kommune opplyser at den indiske virusvarianten på lik linje som den britiske mutasjonen regnes som en variant som smitter lett, men ofte kan gi lette symptomer.

– Vi skjønner at noen blir urolige og håper selvsagt at det det ikke er flere smittede. Vi håper også de som er berørte kommer seg gjennom dette på en god måte, sier Hagen.

Hagen ber ansatte og studenter om å ha lav terskel for å teste seg. UiB sine generelle koronaretningslinjer er at hjemmekontor gjelder for alle som har mulighet til det, i tråd med nasjonale koronaanbefalinger.