Avlyst: Årsmarkering - Trond Mohn stiftelse

Arrangementet er dessverre avlyst på grunn av koronasituasjonen.

Universitetsmuseet i Bergen
Årsmarkeringen for Trond Mohn stiftelses samarbeid med UiB og HUS finner sted i Universitetsaulaen som ligger i Universitetsmuseet i Bergen.
Foto/ill.:
Charlotte Eide, UiB

Hovedinnhold

Trond Mohn stiftelse (TMS) feirer samarbeidet med Universitetet i Bergen (UiB) og Haukeland Universitetssjukehus (HUS) på denne årsmarkeringen i Universitetsaulaen.

Tradisjonen tro blir det markering av årets tildelinger i programmet TMS Starting Grants. Universitetet i Bergen og Trond Mohn stiftelse samarbeider gjennom dette programmet om å rekruttere unge internasjonalt anerkjente forskere til Universitetet i Bergen.

Stiftelsen har i år valgt å løfte fram Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS) som har følgende tre konkrete målsetninger for sitt arbeid: bedre helse, redusert ulikhet og mindre fattigdom.  Viktigheten av gode helseprioriteringer er åpenbar når det er knapphet på ressurser, men også befolkningen i Norge har de siste år kjent på det å stå utenfor de prioriterte grupper i forbindelse med COVID19-pandemien.  Trond Viggo Torgersen vil lede programinnslaget der vi også får høre beslutningstakeres erfaringer.

13:00 Velkommen, kulturinnslag og introduksjon

13:20  Presentasjon av Bergen Senter for Etikk og Prioriteringer (BCEPS)
Samtaler og innslag om temaene Etikk og Helseprioriteringer og forskningsstøtte. Samtalene ledes av Trond Viggo Torgersen.

Gjester: professor Ole Frithjof Norheim, førsteamanuensis Ingrid Miljeteig, PhD-stipendiat Omar Mwalim og professor Kjell Arne Johansson, BCEPS/UiB.

Samtale med erfarne beslutningstakere: Helsebyråd i Bergen Kommune Beate Husa og administrerende direktør i Helse Bergen HF, Eivind Hansen.

14:15  Kulturinnslag ved Sirenene – UiBs studinekor

14:25  Utdeling av TMS Starting Grants 2021 – OG presentasjon av fjorårets vinnere Erlend Grong, Salwa Suliman og Willem van der Bilt (årsmarkeringen ble avlyst i 2020 pga pandemien).

14:40  Avslutning

Minglemat

Arrangementet er åpent for alle – velkommen!