Hjem
Aktuelt
Ukraina-konferanse

Statsministeren åpnet konferanse

Statsminister Jonas Gahr Støre sto for åpningen av den internasjonale konferansen som UiB og Ukrainas ambassade arrangerer på dagen ett år etter Russlands angrep på Ukraina. Følg konferansen digitalt her.

Bilde av statsminister Jonas Gahr Støre
- Vladimir Putin fremstiller Ukraina som et land som ikke eksisterer, som et land som tilhører Russland. Denne villedelsen fører til en enorm tragedie og et overgrep som vi ikke har sett siden andre verdenskrig, sa statsminister Jonas Gahr Støre under sin åpningstale fredag.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

Universitetet i Bergen og Ukrainas ambassade i Norge inviterer til en stor internasjonal konferanse for å analysere og diskutere hvordan Ukraina kan sikres rettferdighet. Konferansen finner sted i Universitetsaulaen i Bergen fredag 24. februar 2022 - ett år etter at Russland gikk til et fullskala militært angrep på Ukraina.

Stasminister Jonas Gahr Støre sto for den offisielle åpningen av konferansen. I tillegg til Støre, står en rekke av verdens fremeste eksperter på Ukraina på scenen.

Se hele programmet her

Her kan du se konferansen direkte.

- Håp

- Vi må ha et håp om at mennesker kan bedre enn dette, sa Jonas Gahr Støre da han besøkte UiB fredag.

I pausen under konferansen fredag møtte statsministeren noen av de ukrainske studentene ved UiB. Han takket studentene ved UiB for engasjementet de har vist:

- Vi ser også at det finnes lysglimt i elendigheten. At mennesker støtter og beskytter hverandre.

Bilde av statsminister Jonas Gahr Støre og studenter
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Statsminister Jonas Gahr Støre og masterstudent Volodymyr Ilkiv.