Hjem
Aktuelt
Nyhet

Robert Rastad slutter som universitetsdirektør

Rastad som har vært ansatt som universitetsdirektør ved Universitetet i Bergen (UiB) siden januar 2021, har valgt å si opp sin stilling til fordel for en ny stilling som direktør i rådgivningsenheten i PwC. Rastad vil tiltre i den nye stillingen 1.august.

Universitetsdirektør Robert Rastad
Universitetsdirektør Robert Rastad har valgt å si opp sin stilling.
Foto/ill.:
Eivind Senneset, UiB

Hovedinnhold

– Universitetet i Bergen har en viktig rolle, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Etter nøye overveielse har jeg likevel besluttet å søke nye utfordringer, sier Rastad. Rastad berømmer ledere og medarbeidere ved UiB for deres tilpasningsevne og beundringsverdige innsats for en organisasjon med et svært viktig samfunnsoppdrag.

Rastad kom til UiB fra stillingen som kommunaldirektør ved byrådsleders avdeling i Bergen kommune, og har vært i stillingen som universitetsdirektør i snart to og et halvt år.

Rektor Margareth Hagen takker Rastad for den jobben han har gjort som universitetsdirektør.

– Rastad er en engasjert og erfaren leder som har gjort en solid innsats ved UiB. Vi ønsker han alt godt og lykke til når han nå har valgt å gå videre til andre utfordringer hos PwC.

Assisterende universitetsdirektør Tore Tungodden vil fungere i stillingen inntil ny universitetsdirektør er ansatt. 

– Jeg ønsker UiB alt godt for fremtiden og vil takke alle mine dyktige kollegaer som jeg har hatt gleden av å bli kjent med og fått stor respekt for gjennom min tid som universitetsdirektør, sier Rastad.

Rastad tiltrer i ny stilling 1.august og vil være fritatt for arbeidsplikten i oppsigelsesperioden på tre måneder.