Hjem
Aktuelt
UiB Innsikt x Festspillene i Bergen:

UiB Innsikt: Lars Petter Hagen møter Alex Ross

I vår arrangeres UiB Innsikt i samarbeid mellom UiB, Studentersamfunnet og Festspillene i Bergen. Denne dagen møtes festspilldirektøren og musikkritiker Alex Ross i samtale om den klassiske musikkens fremtid.

Lars Petter Hagen og Alex Ross.
Festspilldirektør Lars Petter Hagen møter musikkritiker og forfatter Alex Ross.
Foto/ill.:
Thor Brødreskift/privat

Hovedinnhold

Festspilldirektør Lars Petter Hagen og musikkritiker og forfatter Alex Ross møtes på Kulturhuset til en uformell prat om de store og de små spørsmålene i musikken. 

Utgangspunktet er Ross' foredrag om å tenke utover den klassiske kanon, men de sveiper også innom den klassiske musikkens fremtid, ulikheter og likheter mellom den nordiske og den amerikanske musikkscenen før og nå, samt egne personlige favoritter. 

Lars Petter Hagen er komponist og kulturleder og tiltrådte som direktør for Festspillene i Bergen i mai i fjor. Alex Ross har vært musikkritiker i The New Yorker siden 1996 og er forfatter av de toneangivende New York Times-bestselgerne The Rest is Noise: Listening to the Twentieth Century, Listen to This og Wagnerism: Art and Politics in the Shadow of Music.

Arrangementet er et samarbeid med UiB Innsikt: Universitetet i Bergen og Studentersamfunnets formidlingsserie. Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Samtalen holdes på engelsk. Arrangementet er gratis og åpent for alle så lenge det er ledig plass i salen. 

Velkommen!