Hjem
Aktuelt
Arrangement

Har unge skeive generelt dårligere helse enn andre unge? UiB forklarer!

Skeivt arkiv, Alrek helseklynge og UiB inviterer til samtale om skeiv helse blant unge, 9. juni, i anledning Regnbuedagene i Bergen.

Prideflagg vaier ved siden av en utstrekt arm
Foto/ill.:
lazyllama / Shutterstock / NTB Scanpix

Hovedinnhold

Innledning ved Guri Rørtveit, instituttleder ved Institutt for global helse og samfunnsmedisin

Innlegg ved:

Børge Sivertsen. Sivertsen er professor og seniorforsker ved Uni-helse og Folkehelseinstituttet. Sivertsen forsker på skeive studenters helse, og skal fortelle om forskningen på dette temaet.

John Magnus Ragnhildson Dahl. Dahl er postdoktor ved Institutt for informasjons- og medievitenskap. Dahl forsker på hvordan ungdom bruker smarttelefon sosialt og identitetsmessig. Homofile tenåringsgutter har spesielt pekt seg ut, og Dahl vil fortelle mer om dette på arrangementet.

Hans Møgster Fossli og Erik Ottzen Eikeland, ved Medisinernes seksualopplysning. MSO Bergen er en selvstendig organisasjon av legestudenter, som siden 1973 har drevet med oppsøkende seksualopplysning og seksualundervisning på ulike institusjoner over hele Vestlandet. Organisasjonen er partipolitisk og religiøst uavhengig, og har 3 hovedformål:

  • å redusere antall uønskede svangerskap ved hjelp av holdningsskapende seksualitetsundervisning og prevensjonsveiledning, 
  • redusere spredningen av seksuelt overførbare infeksjoner
  • bidra til kunnskap og positive holdninger til egen og andres kropp, grenser og seksualitet.

De underviser også om kjønn og seksualitet, abort, grenser og nettvett. Undervisningen tilpasses skolene og institusjonenes ønsker og målet er å gi en variert, innholdsrik og morsom undervisning. 

Etter innleggene vil det være en samtale om temaet. Det vil også være anledning til å stille spørsmål til innleggsholderne. Samtalen og arrangementet er moderert av Bjørn André Widvey ved Skeivt arkiv.

Vel møtt!