Hjem
Aktuelt
Arendalsuka 2023

Vellykket Arendalsuke for UiB

UiB har vært tungt til stede på Arendalsuka. – En viktig demokratisk møteplass, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Margareth Hagen på Arendalsuka
UiB-rektor Margareth Hagen er fornøyd med Arendalsuka.
Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Hovedinnhold

– Arendalsuka er en viktig demokratisk møteplass, der UiB også i år har vært godt representert. Vi har hatt egne arrangementer, og en rekke UiB-ere har vært deltakere i andres arrangementer. Det er fint å se at kunnskapen vi besitter er med å belyse et bredt spekter av tema, sier UiB-rektor Margareth Hagen.

Hagen har selv deltatt i flere debatter, og ser tilbake på en variert uke, der UiB har markert seg med arrangementer innen kunstig intelligens, kunnskapspolitikk og bærekraftig matproduksjon. 

– Jeg er stolt over de arrangementene vi selv har stått for. Tirsdagen var vi på Hovedprogrammet med AI-kulturdebatten, torsdag hadde vi sektorens viktigste møteplass da vi arrangerte kunnskapspolitisk toppmøte sammen med Khrono, og vi avsluttet torsdagen med debatt om bærekraftig matproduksjon. Alle arrangementene har vært godt besøkte, og det har vært interessante og gode diskusjoner, sier hun.

Befolkningsundersøkelse om holdninger til forskning

Her kan du se opptak av Kunnskapspolitisk toppmøte. Toppmøtet startet med en utspørring av statssekretær for forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Løkensgard Hoel, etterfulgt av en panelsamtale med politikere fra Utdannings- og forskningskomiteen på stortinget. Deretter fulgte et panel bestående av sentrale stemmer fra sektoren, der også UiB-rektor Margareth Hagen var med, før Khronos redaktør Tove Lie oppsummerte debatten.

– Kunnskapspolitisk toppmøte arrangerte for første gang i år, og det skal bli et arrangement vi skal bygge videre de neste årene. I forbindelse med toppmøtet, har Opinion gjennomført en befolkningsundersøkelse for oss der vi har sett på nordmenns holdninger til forskning og utdanning. Noen funn er overraskende, og det blir interessant å se resultatene over tid, sier Hagen.

Her kan du lese resultatene fra undersøkelsen.

 

AI-kulturdebatten i Arendal kulturhus

Den store AI-kulturdebatten - Kunsten i det kunstige, ble arrangert av UiB og Arendalsuka, og var en del av Hovedprogrammet.

Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB
Jill Walker Rettberg innledet på AI-debatten

UiB-professor Jill Walker Rettberg innledet på AI-kulturdebatten.

Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Stattsekretær Oddmund Hoel intervjues av Siri Kleiven Strøm

Kommunikasjonsrådgiver ved UiB, Siri Kleiven Strøm, intervjuet statssekretær Oddmund L. Hoel under Kunnskapspolitisk toppmøte.

Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Pinar Heggernes i debatt om AI

Prorektor Pinar Heggernes under en debatt om generativ AI. Heggernes deltok i flere debatter om kunstig intelligens under Arendalsuka.

Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB

Debatt om bærekraftig matproduksjon

UiB arrangerte debatten "Bærekraftig matproduksjon: Blir blåskjell den nye fredagstacoen?". Samtalen ble ledet av marin dekan Øyvind Fiksen. I panelet var blant annet UiB-professor Dag Lorents Aksnes.

Foto/ill.:
Odd Vegard Kandal-Wright, UiB