Hjem
Aktuelt
Etter- og videreutdanning

Første kull byråkrater på plass i Bergen

40 byråkrater fra departementer og direktorater hadde sin første skoledag mandag. – Dere kommer alltid til å være det legendariske førstekullet, sa departementsråd Petter Skarheim da masterprogrammet i offentlig forvaltning ble åpnet.

Flere penkledde folk snakker med hverandre og holder hver sine glass
På åpningen var blant andre UiB-rektor Margareth Hagen, departementsråd Petter Skarheim, leder for Institutt for økonomi Tommy Staahl Gabrielsen og NHH-rektor Øystein Thøgersen.
Foto/ill.:
Helge Skodvin

Hovedinnhold

40 nye studenter har startet på UiB Videre og NHH Executive sitt splitter nye masterprogram i offentlig forvaltning. 

– Det er en stor glede å ønske alle dere studenter velkommen til studiestart og velkommen til Bergen. Dette er landets eneste erfaringsbaserte fellesgrad. Programmet er slik sett helt unikt, sa UiB-rektor Margareth Hagen. Hun la til:

– Det er en godtepose fra kunnskapsbyen Bergen.

Legendarisk førstekull

Da masterprogrammet Erfaringsbasert master i offentlig forvaltning ble åpnet mandag 18. september, var det storinnrykk til Bergen. Alle de 35 nye studentene, som har minimum fem års arbeidserfaring fra embetsverket bak seg, deltok på åpningen.

– Dere kommer alltid til å være det legendariske førstekullet, sa departementsråd Petter Skarheim fra Kommunal- og distriktsdepartementet.

Skarheim la stor vekt på kunnskap og kompetanse i sin tale til studentene:

– Betydningen av kompetanse i arbeidslivet kan ikke overvurderes. Det er kvaliteten på arbeidskraften som er viktig, og blir avgjørende i årene som kommer. Vi i departementene må ha som ambisjon å ligge i front. Og skal vi få til et lærende arbeidsliv, må vi ha tilbud. Jeg er veldig glad for at det ble Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole som leverer programmet. Det er høy kvalitet, og de ser oss litt utenfra, sa Skarheim.

- No pain, no gain

Det er knapt gått ett år siden Universitetet i Bergen og Norges Handelshøyskole ble tildelt det prestisjefylte oppdraget om å utvikle et nytt masterprogram. Oppdraget er i regi av Kommunal- og distriktsdepartmentet (se faktaboks).

NHH-rektor Øystein Thøgersen ønsket alle studentene velkommen til Bergen og NHHs campus i Ytre Sandviken.

– Dette er faglig skreddersøm. At vi utvikler en slik mastergrad for departementene, kanskje den viktigste sektoren av alle, er spennende, sa rektoren og la til:

– Dere investerer tid for å ta mastergraden. Da må vi levere tilbake. Nå ligger det to år foran dere, og husk «no pain, no gain».

Fag på tvers = UiB og NHH

– Departementet la godt til rette for at vi kunne utnytte fag på tvers av institusjoner, og da var det nærliggende for oss å gå i partnerskap med UiB. Vi ser virkelig frem til å ta fatt på arbeidet sammen med sterke fagmiljøer og gode kolleger ved universitetet her i Bergen, sier Hillestad.

Studentene på masterprogrammet kan velge mellom flere emner:

  • Innovasjon og omstillingskraft i offentlig sektor (NHH)
  • Gjenstridige problem, samspill og samordning i offentlig sektor (UiB)
  • Bærekraft - utfordringer og mulighetsrom for offentlig sektor (NHH)
  • Forvaltningens europeisering (UiB)
  • Prioritering og styring i offentlig sektor (UIB)Denne saken har også blitt publisert på NHH sine nettsider