Hjem
Aktuelt
Forelesning ved æresdoktor Dr. Anne Larigauderie

IPBES: Et tiår ved veiskillet for biodiversitetsvitenskap for bedre politikk og handling

Dr. Larigauderie har blitt utnevnt til æresdoktor for sitt fremragende bidrag til å styrke det globale grensesnittet mellom vitenskap og politikk når det gjelder biodiversitet og økosystemer, og spesielt for sin rolle med å bygge opp og utvikle FNs Naturpanel (IPBES)..

Æresdoktorforedrag Dr. Anne Larigauderie

ÆRESDOKTORFOREDRAG: Dr. Anne Larigauderie er utnevt til æresdoktor ved Universitetet i Bergen. Hun vil holde sin æresdoktorforelesning den 23. mai kl. 13:00. Foredraget blir tilgjengelig klokken 1500..

Hovedinnhold

Biodiversitet og naturens bidrag til mennesker danner grunnlaget for nesten alle aspekter av menneskeliv og levebrød. Det bidrar til å produsere mat, tilby rent vann, regulere klimaet og kontrollere sykdom. Likevel blir det utarmet og nedbrutt raskere nå enn på noe annet tidspunkt i menneskets historie. 

IPBES ble etablert i 2012 og har siden blitt anerkjent som den fremste globale autoriteten innen kunnskap og vitenskap om biodiversitet, økosystemtjenester og naturens bidrag til mennesket for å gi beslutningstakere informasjon og legge til rette for utvikling av vitenskapsbasert politikk på tvers av skalaer, sektorer og kunnskapssystemer. 

I denne forelesningen vil Dr. Larigauderie reflektere over utviklingen av IPBES, med fokus på panelets økende innflytelse i det globale vitenskapspolitiske landskapet. Hun vil også diskutere IPBES' innvirkning på vitenskap og forskere, på internasjonal politikk, og på gjennomføringen av tiltak for natur og naturens bidrag til mennesker.