Filmpris til UiB-studenter

Kortfilmen "Sukkertoppen", laget av studenter ved Film og TV-produksjon på UiB, stakk av med pris på stor amerikansk filmfestival.

Prisen på festivalen i Washington D.C. fikk "Sukkertoppen" for beste foto. DCShorts hadde over 1200 innsendte bidrag å velge mellom, og 145 filmer fra 34 land ble til slutt vist før seks av dem fikk gjeve priser. Utmerkelsen kom overraskende på filmskaperne, sier regissør Vegard Dale Bergheim til Bergens Tidende.

- Det var et veldig høyt nivå på filmene som var nominert, og vi konkurrerte med filmer som hadde ti ganger vårt budsjett.

Røff film

Filmen handler om Hjalmar, en lokal spreking som er besatt av å beholde vandrepokalen som beviser at han er den hyppigst besøkende på fjellet Sukkertoppen.

Studentgjengen fra Film og TV-Produksjon som lagde filmen bestod foruten regissøren av Lars Jacob Dyvik (produsent), Arne Daniel S. Haldorsen (foto), August Botne Sandberg (manus/lyd) og Tore Ramstad Urke (klipp).

- Det vi tenkte mest på var stemningen; det skulle være litt traust, på en hard og røff måte, sier fotograf Arne Daniel S. Haldorsen.

Ga mersmak

Til tross for ustabile værforhold og vanskelig terreng på fjelltoppene overbeviste bildene av norsk natur juryen, som også belønnet studentene med 2500 dollar i premiepenger. Opplevelsen har gitt guttene mersmak, og nå har noen av de startet eget produksjonsselskap, Fet Film, med ambisjoner om å fortsette som filmskapere.