MINISTERBESØK

Aasrud lærte av UiB

Fornyings- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud lærte av universitetets gode lærlingepraksis.

Statsråd Rigmor Aaserud møtte visrektor Astri Andresen.
Foto/ill.:
Kim Andreassen

Av Hordalands 4000 lærlinger er kun 131 innenfor statlige bedrifter. UiB er imidlertid en av de statlige virksomhetene som skiller seg positivt ut med 12 lærlinger. Statsråd Rigmor Aasrud besøkte UiB for å lære om universitetets vellykkede ordning, fredag ettermiddag.

– Det viktigste jeg lærte av UiB i dag er at det er avgjørende å ha ildsjeler og god ledelsesforankring for å få til en god lærlingeordning, sier Aasrud.

IT har flest

IT- avdelingen har med sine fem lærlinger flest lærlinger ved UiB. Mens fire driver med IKT, er én av dem kontorlærling som bistår administrasjonen. IT-direktør Thomas Evensen er svært fornøyd med ordningen.

– Vi har veldig god nytte av lærlingene. De er et positivt tilskudd til bedriften. VI fortsetter med lærlingeordningen, sier Evensen.

Ønsker flere

I tillegg til IT-lærlingene er tre lærlinger på laboratoriefaget fordelt på Molekylærbiologisk institutt, Institutt for indremedisin og på Kjemisk institutt.  Resten er kontorfaglærlinger på UiB. Ifølge personaldirektør Line Rye jobber universitetet hardt for å nå målet på 28 lærlinger.

– Vi jobber konkret med å motivere flere lærlinger til kontorfaget og å få flere søknader til laboratoriefaget. Det siste er en utfordring på grunn av oljebransjen, sier Rye.

I tillegg må man jobbe for å gjøre læreplanen tydeligere enn den er i dag, mener Line Rye.