Museumsprosjektet 2014

Inviterer til museumsmøte

Den nye aulaen i Universitetsmuseet skal stå klar til nasjonaldagen i 2014. UiB inviterer Bergen til dialogmøte om prosjektet 22. februar.

Rektor Sigmund Grønmo foran museets sydfløy, som skal huse den nye aulaen.
Foto/ill.:
Paul Sigve Amundsen

Onsdag 22. februar klokken 16.30 åpner dørene på Grand selskapslokaler, og da ønsker universitetet hele Bergen velkommen til å komme for å høre om Museumsprosjektet 2014.

Se hele programmet her.

Vi stilte rektor Sigmund Grønmo noen spørsmål angående arrangementet, som er åpent for alle:

Hvorfor inviterer UiB til et slikt møte?

– Vi ønsker at den nye aulaen i universitetets monumentale museumsbygning skal bli en flott festsal og en storstue for hele Vestlandet. Vi vil at åpningen av aulaen skal være en sentral del av den nasjonale markeringen av grunnlovsjubileet i 2014.  Hensikten med møtet er å fortelle om visjonene og ambisjonene for dette. På møtet inviterer vi til dialog om den videre utviklingen av prosjektet og om betydningen av den nye aulaen for både universitetet og samfunnet.

Hvem inviterer dere til å komme?

– Vi er svært fornøyd med å ha fått med oss Bergen Næringsråd og Studentersamfunnet i Bergen som medarrangører. Medlemmene av disse organisasjonene, samt universitetets ansatte, studenter og alumni inviteres. Vi inviterer ellers alle som er involvert i aulaprosjektet, samt sentrale aktører innen politikk, forvaltning, kulturliv og samfunnsliv på Vestlandet. Møtet er åpent for alle interesserte.

Hvorfor skal folk komme på møtet?

– For å bli med på oppladningen til grunnlovsjubileet og dialogen om hvordan vi sammen kan ta i bruk den nye aulaen som en virkelig storstue for hele Vestlandet; for å bli utfordret og inspirert av professor Gudmund Hernes, som leder det nasjonale rådet for opprustningen av museumsbygningen; og for å møte sentrale samfunnsaktører og interessante folk. Det blir et spennende møte og en hyggelig kveld!

Her kan du melde deg på møtet.