Ranking

Blant verdens beste

Senter for internasjonal helse er blant verdens mest innflytelsesrike tankesmier, ifølge internasjonal rankingliste.

Direktør og professor Rune Nilsen ved Senter for internasjonal helse..
Foto/ill.:
Lars Holger Ursin

Hvert år rangerer University of Pennsylvania verdens tankesmier etter en rekke kriterier, fra positiv innflytelse på livskvalitet i samfunnet, til antall vitenskapelige publikasjoner og ry blant akademikere, media og beslutningstakere.

På listen over de beste helsepolitiske tankesmiene, kommer Senter for internasjonal helse ved Universitetet i Bergen på en 22. plass.

Internasjonalt anerkjent

Instituttleder og professor Rune Nilsen ved senteret sier til Bergens Tidende at det er flere årsaker til at senteret blir lagt merke til internasjonalt:

– Forskere ved UiB har sammen med partnere i andre land vært aktive i diskusjoner om global helse både på universitets- og helsesektoren. Forskningsgruppene er veldig gode. Vi produserer god vitenskap og mange doktorgrader. Og vi er opptatt av at det vi gjør, skal bety noe for våre partnerinstitusjoner – enten det er aidspolicyen i det sørlige Afrika, tuberkuloseprogrammet i Etiopia, eller barnehelse i Verdens helseorganisasjon. På alle disse feltene vet jeg at vi blir lagt merke til, sier han til avisen.

Han legger likevel til at rankinglisten, som ble presentert i FNs hovedkvarter i New York, ikke er en opplest og vedtatt sannhetsliste.

Tanker om tankesmier

The Global Go To Think Tanks Report blir utarbeidet av The Think Tanks and Civil Societies Program ved University of Pennsylvania. Formålet med programmet er å forske på trender og utfordringer, og virke nærende og kapasitetsbyggende for tankesmier i hele verden.

Du kan lese mer om programmet på hjemmesidene deres, hvor du også kan laste ned rapporten om verdens beste tankesmier.