Forskningsdagene

Student - del din kunnskap!

Klarer du å formidle vitenskap på en interessant og forståelig måte? Da bør du være med i Forskningsdagenes kronikk-konkurranse for studenter.

Foto/ill.:
Illustrasjon: Colourbox

Hovedinnhold

Studenter fra alle landets høgskoler og universitet kan delta i skrivekonkurransen som varer frem mot Forskningsdagene. De beste tekstene i konkurransen vil bli publisert i Bergens Tidende, og på bloggen studentmeninger.no, som begge er medarrangører av skrivekonkurransen.

Også til Christiekonferansen 2013 arrangerte disse en skrivekonkurranse. Les om vinneren og vinnerbidraget her.

Promoter DITT fagfelt

Oppgaven til denne konkurransen er enkel: ta i bruk kunnskapen du har fått underveis i utdanningen, og skriv en tekst som viser hvorfor akkurat DITT fagfelt er interessant.

- Vi ønsker å anerkjenne studentene som viktige aktører i forskning og i vitenskapsformidling. De sitter på svært mye kunnskap om sitt fagfelt, og studentene er fremtidens forskere. Derfor er det viktig å løfte dem frem, sier Mildrid Kyte, leder for Forskningsdagene i Bergen.

Forenkle uten å fordumme

God vitenskapsformidling handler om å forenkle uten å fordumme, mener Kyte. Hun har troen på at studentene kan skrive om det de har lært på en spennende og interessant måte.

- Jeg håper vi får inn tekster fra mange ulike fagfelt. Dette er en unik mulighet for studentene til å nå ut til et større publikum, og løfte frem det de synes er spennende. Bidragene kan enten aktualisere faget og knytte teorier opp mot samfunnets utfordringer, eller det kan være å presentere egen forskning som er gjort, sier Kyte.

I tillegg til å få tekstene sine publisert,  vil vinnerne  bli premiert med iPad og gavekort. UiBs representant i juryen, som skal plukke ut de beste tekstene, er påtroppende prorektor Anne Lise Fimreite.

Bidrag sendes til forskningsdagene@gmail.com, og merkes med «Skrivekonkurranse». Frist for å sende inn bidrag er 20. september. Trenger du starthjelp kan du se studentmeninger.no sine skrivetips.

Makslengde på bidraget er 6700 tegn inkludert mellomrom.

Også personer som nylig har fullført en utdannelse er velkommen til å delta.