CHRISTIEKONFERANSEN

Programmet for Christiekonferansen 2013 er klart

Kristin Clemet, Erna Solberg og Martin Kolberg er blant innlederne. Fra ulike perspektiver skal de snakke om hva kunnskap betyr for velferden vår.

Anne Lise Fimreite, leder for programkomitéen for Christiekonferansen 2013
Anne Lise Fimreite, leder for programkomitéen for Christiekonferansen 2013.
Foto/ill.:
Solrun Dregelid

- Et viktig samfunnsoppdrag for UiB er å formidle kunnskap. I denne konferansen ønsker vi å få frem hvilken betydning ulike former for kunnskap har for velferden vår, sier Anne Lise Fimreite, leder for programkomitéen for Christiekonferansen 2013.

Hun trekker frem kunnskap om sykdomsutbredelse og olje som eksempler.  Disse temaene er derfor blant dem som vil bli belyst på den fjerde Christiekonferansen som holder sted i Grieghallen den 25.april. Se hele programmet her.

- At oljen har hatt stor betydning for velferden vår er ganske opplagt. Mindre opplagt er kanskje sykdomsregistrenes betydning. Ved hjelp av disse registrene kan vi få kunnskap om smittsomme sykdommer og kreft, noe som igjen kan føre til behandlinger. Å være frisk er jo en viktig del av velferden vår, sier Fimreite.

Politisk debatt

Kristin Clemet får æren av å åpne konferansen.

- Hun var et naturlig valg for komiteen. Gjennom tankesmien Civita, og gjennom sine bøker, har hun satt sammenhengen mellom kunnskap og velferd på dagsorden over lengre tid, sier Fimreite.

Hun trekker frem debatten mellom Erna Solberg og Martin Kolberg som et mulig høydepunkt.

- Kolberg, og hun som kan bli vår neste statsminister, har nok forskjellige syn på hvordan kunnskap kan bidra til velferden vår. Det skal de få debattere. Studenter og stipendiater skal få utfordre de to. Her vil helt sikkert mange interessante synspunkt komme frem, sier Fimreite.

Dagen før Christekonferansen, den 24. april, arrangeres Christieseminaret hvor den omfattende velferdsforskning ved UiB presenteres. Seminaret vil foregå i «Egget» på Studentsenteret fra kl 09.15.

Christiekonferansen har fått navnet sitt etter Wilhelm Frimann Koren Christie. Konferansen regnes som den viktigste regionale arenaen for samhandling mellom akademia og det omkringliggende samfunn. Koren Christie var viktig i arbeidet med å få Bergen museum på plass. Han har også fått æren for at Norge fikk beholde sin selvstendighet gjennom Grunnloven da vi var i union med Sverige.