Skriv om kunnskap!

Studentersamfunnet i Bergen, Bergens Tidende og Universitetet i Bergen inviterer studenter til skrivekonkurranse i forbindelse med Christiekonferansen 2013.

Bli med på skrivekonkurranse om kunnskap.
Foto/ill.:
Colourbox

På hvilken måte er kunnskap viktig for velferden vår? Det er tema for årets Christiekonferanse som går av stabelen den 25.april. Dermed er det kunnskap som også blir tema for en skrivekonkurranse som åpner den 25. februar. Konkurransen varer frem til fredag 5. april og er åpen for alle studenter.

Vinnerbidraget blir trykt i Bergens Tidende og lagt i deltakermappene på Christiekonferansen. Øvrige bidrag kan bli publisert i Bergens Tidende og studentmeninger.no.

- Målet med skrivekonkurransen er først og fremst å få til et bredt engasjement, også blant studentene, rundt hva kunnskap betyr for velferden vår, sier Anneken Sperr, postdoktor ved Universitetet i Bergen.

Hun sitter i juryen sammen med Hilde Sandvik, kultur- og debattredaktør i BT (leder) og Daniel Nygård, rådsleder i Studentersamfunnet i Bergen. De ønsker levert alle typer sjangre. Både dikt, essay, sangtekster, kronikker og andre typer tekster er velkomne.

- Det som vil gi plusspoeng er originalitet, individualitet og en forfriskende tekst. Ellers er det selvfølgelig også viktig med et godt og spennende innhold, sier Sperr.

Les også Hilde Sandviks blogg om kunnskap.

Noen stikkord til inspirasjon:

• Hva slags kunnskap trenger Norge for å overleve i en ny verden?
  • Hvilken forskning bør Norge satse på, og hvor mange felt kan vi egentlig bli best på?
  • Hvilken kunnskap er viktig, og hvilken er uviktig?
  • Hva slags kunnskap trenger du for å ha et godt liv?
  • Hvorfor er din utdannelse viktig, for deg selv og for samfunnet?
  • Alt kan søkes opp på internett, men hvilken kunnskap trenger vi for å sortere godt fra dårlig?
  • Hva går tapt når tradisjoner dør ut og gammel kunnskap blir glemt?

Premier og publisering

1. premie: IPad mini + gavekort på Studia (3000 kroner) + to billetter til Christiekonferansen

2. premie: IPad mini + gavekort på Studia (2000 kroner) + to billetter til Christiekonferansen

3. premie: IPad mini + gavekort på Studia (1000 kroner) + to billetter til Christiekonferansen

Fem deltakere får to billetter hver til Christiekonferansen den 25. april 2013.

Send ditt bidrag på e-post til christie@bt.no innen fredag 5. april 2013.