Hjem
Aktuelt
Byggeprosjekter

Ministeren besøkte odontologibygget

– Et spennende bygg, sa fornyings,- administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud da hun inspiserte byggeplassen på Årstadvollen.

UTSIKT: Rigmor Aasrud blir fortalt om odontologibygget av byggeleder Ronny...
UTSIKT: Rigmor Aasrud blir fortalt om odontologibygget av byggeleder Ronny Abrahamsen, mens prosjektleder Jo Sigurd Lang-Ree kommer med innspill.
Foto/ill.:
Walter Wehus

Hovedinnhold

Statsbygg har mange prosjekter i Bergen. 100.000 kvadratmeter og 4,5 milliarder kroner er i sving, og torsdag besøkte Rigmor Aasrud Gulating Lagmannsrett, Håkonshallen og Odontologibygget.

– Jeg tror helt avgjort at det å ha gode bygninger er viktig for å få studenter. Odontologi er et yrke som ikke har stor pågang, men sammen med den nye utdanningen i Tromsø sikrer vi oss nok tannleger for fremtiden også, sa Aasrud.

Haisommer

Det nye odontologibygget i Bergen blir ett av bare tre i Norge. Det er dimensjonert for 286 studenter og rundt 260 ansatte. I tillegg vil rundt 400 pasienter kunne behandles i klinikkene daglig.

Prosjektleder Jo Sigurd Lang-Ree kunne fortelle statsråden om detaljer ved bygget, som hadde navnet ”Jaws 5” da det vant plan- og designkonkurransen. I tillegg til de tre hovedblokkene skal det være fire moduler som på byggeplassen bare går under benevnelsen ”tenner”. Her skal det blant annet være klinikker med 174 tannlegestoler.

Tidligere har Lang-Ree uttalt at Det medisinsk-odontologiske fakultet er en inspirerende og engasjert bruker som gir hele prosjektet en vitamininnsprøyting.

Fra middelalder til fremtiden

– Det er et spennende bygg, og jeg synes det er morsomme arkitektoniske prinsipper som er lagt til grunn, sa Aasrud med tanke på ”tennene” på tegningene.

Hun la til hvor positivt det vil være for studenter å kunne få undervisning og trening i realistiske omgivelser.

– Det jeg har sett i dag viser at Statsbygg tar på seg mange ulike typer arbeidsoppgaver, fra middelalder til moderne bygg med sterk vekt på sikkerhet, og til undervisningsbygg som også har sine spesifikke krav, sa Aasrud.

Det nye odontologibygget skal også inneholde en fylkeskommunal tannklinikk, og skal stå ferdig til august 2012.