Internasjonal evaluering

Roser sosiologien ved UiB

Forskningsmiljøet ved Sosiologisk institutt ved UiB beskrives som fremragende av et internasjonalt fagpanel. Hans-Tore Hansen leder et institutt der hver tredje forsker har en fremragende publikasjonsliste.

Hovedinnhold

– Vi kommer veldig godt ut i evalueringen. Vi får også skryt for stor grad av tverrfaglig samarbeid med andre miljøer ved UiB og andre norske forskningsinstitusjoner. Dette er en veldig positiv og konstruktiv evaluering for oss, sier instituttleder Hans-Tore Hansen til På Høyden, UiBs nyhetsavis.

De sosiologiske miljøene ved UiB, NTNU og UiO blir beskrevet som ”excellent research environment”. Ifølge det internasjonale fagpanelet er miljøene på nivå med den beste forskningen internasjonalt. Forskerne ved UiB og NTNU er de sosiologiske miljøene som har flest publikasjoner på nivå 2, skriver På Høyden.

Evalueringen slår fast at de fleste vitenskapelig ansatte ved Sosiologisk institutt har en god publikasjonsliste, og hver tredje forsker har en fremragende publikasjonsliste.

Panelet foreslår at de tre store sosiologimiljøene ved universitetene i Bergen, Oslo og Trondheim gis mulighet til å ta et spesielt ansvar for en sterkere satsing på teoretisk og metodologisk forskning i norsk sosiologi. Dette er et ansvar disse tre institusjonene bør ta gjennom å organisere kurs, seminarer og forskningsgrupper. Panelet oppfordrer også Forskningsrådet til å øke midlene til fri grunnleggende forskning i sosiologi, i følge Forskningsrådet.