Forskningsmidler

Milliondryss venter forskertalenter

UiB kan få rundt 70 millioner kroner til unge forskertalenter gjennom nytt fellesløft.

UiB kan hente 70 millioner kroner til unge talenter i det nye Fellesløftet.
Foto/ill.:
Colourbox

Norges forskningsråd går sammen med landets åtte universiteter for å satse på unge forskertalenter. Bidraget er 150 millioner kroner over tre år gjennom Forskningsrådets frie prosjektstøtte (Fripro). Forutsetningen er at Kunnskapsdepartementet øker Fripros budsjett med tilsvarende beløp.

UiB kan i så fall regne med 70 av totalt 300 millioner kroner til sine fremste unge talenter, i følge Forskningsrådet.

Det første Fellesløftet finansierte 20 ekstra forskningsprosjekter ved UiB fra 2012. Den gang gikk alle landets universiteter og KD sammen om å øke budsjettet for Fripro med 600 millioner kroner over tre år.

Dette førte til at 90 ekstra forskningsprosjekter utover rammen ble finansiert.

– Denne suksessen vil i nå gjenta for å få til et skikkelig løft igjen. Denne gangen for de unge forskertalentene i Norge, sier divisjonsdirektør Anders Hanneborg, i en pressemelding fra Forskningsrådet.