Semesterstart

Rekordmange utenlandsstudenter

Universitetet i Bergen setter ny rekord med 715 utenlandske studenter i høst. Studentene ønskes velkommen med et fire dagers lynkurs i hvordan å være bergensstudent.

Viserektor for internasjonale relasjoner Astrid Andresen ønsker høstens...
Viserektor for internasjonale relasjoner Astrid Andresen ønsker høstens internasjonale studenter velkommen. Rekordmange 715 utenlandske studenter har funnet veien til UiB i høst.
Foto:
Kim Andreassen

Torsdag 9. august ønsket UiB velkommen 715 utenlandske studenter med introduksjonsprogrammet for internasjonale studenter.

– Introduksjonsuken er et kjempeviktig og godt tiltak hvor vi samler all den relevante informasjonen som trengs for at de utenlandske studentene skal finne seg til rette, sier Astri Andresen, viserektor for internasjonale relasjoner.

Gjennom det fire dagers introduksjonsprogrammet legger universitetet opp til at studentene skal gjennom alt fra overlevelseskurs i hvordan å være bergensstudent til tilbud om tuberkulosetesting.

Se programmet her.

Rikere miljø

Andresen mener at de internasjonale studentene er en viktig ressurs for UiB.

– De internasjonale studentene bidrar blant annet med nye faglige perspektiver med sin bakgrunn. I tillegg blir det sosiale miljøet ved universitetet beriket av ulike kulturer og livsbakgrunner.

– Koselig by

Danny Hitchcock fra Australia er en av de mange utlendingene som har funnet veien til UiB. Etter å ha bli kjent med en nordmann hjemlandet og hørt mye bra om Norge, bestemte han seg for å ta en mastergrad i biologi her.

– Valget sto mellom Oslo og Bergen. Jeg valgte UiB fordi byen virker så koselig. Dessuten har jeg hørt at UiB tilbyr høy kvalitet innen biologi, forteller Hitchcock, som blant annet kjente til Armauer-Hansens oppdagelse av leprabasillen fra før.

Ifølge viserektor Astri Andresen er UiB et smart valg for utenlandske studenter.

– UiB kan tilby et veldig godt fagtilbud og mange gode sosiale tiltak. Vi har også et stort internasjonalt miljø, slik at mye er godt tilrettelagt på forhånd for utenlandske studenter.

Fornøyde studenter

Andresen viser til en undersøkelse som nylig ble utført ved UiB . Den viser at utenlandske studenter er svært fornøyd med UiBs faglige tilbud og undervisning.

– Fornøyde studenter gir positive ringvirkninger. Mange studenter kommer fordi UiB har et godt faglig og sosialt rykte.

Norge har i det hele tatt et godt velferdstilbud for internasjonale studenter, med blant annet boliggaranti.

– Norge har kanskje bedre fremtidsutsikter enn andre europeiske land for tiden, sier Andresen.

Studentvelferd

Den australske studenten Danny Hitchcock er positivt overrasket over all servicen som universitetet tilbyr nye utenlandske studenter.

– Jeg har aldri opplevd at utenlandske studenter blir så godt møtt og får så god informasjon ved australske universiteter.