UiBs viserektor er et forbilde

Kuvvet Atakan blir omtalt i Dagens Næringsliv som et av ti forbilder blant ledere i Norge med internasjonal bakgrunn.

Hovedinnhold

– Listen består av personer som har hatt innflytelse gjennom sitt engasjement og lederskap. Dette er en fantastisk fargerik samling av mennesker som åpenbart har vært målrettede og klart å få ting til med veldig forskjellige kulturelle og etniske bakgrunner.

Det sier UiBs viserektor for utdanning Kuvvet Atakan. Denne uken ble han plukket ut som en av ti norske ledere med internasjonal bakgrunn av Leadership Foundation, skriver Dagens Næringsliv i sin papirutgave mandag.

– Vi er alle forbilder

Hvert år siden 2004 har Leadership Foundation kåret ti internasjonale talenter som ”har utøvd lederskap og/eller inntatt ledende rolle i norske arbeids-, samfunns- og/eller kulturliv. Prosjektet søker å vise ”veien til suksess” og å bygge rollemodeller av internasjonale personer som har gjort det godt i Norge”. I juryen sitter representanter fra Innovasjon Norge, LO og flere konsulent- og rekrutteringsselskaper.

Men hvordan ser Atakan på det å være et forbilde for andre nordmenn med bakgrunn fra andre land?

– Jeg tenker ofte at vi alle er forbilder for folk rundt oss, uansett hvilken funksjon vi har i samfunnet. Som forsker, underviser og veileder føler jeg at det å være et forbilde er en integrert del av hverdagen min. Noen ganger er vi bevisste på dette, andre ganger kommer det som en naturlig konsekvens av å være trofast mot sine idealer og prinsipper, sier Atakan til UiB.no.

Fra Tyrkia i 1980

I tillegg til å være viserektor for utdanning, er Atakan også professor i seismologi ved Institutt for geovitenskap ved UiB. Han har hatt 87 vitenskapelige arbeider i internasjonale tidsskrifter, og deltatt i 44 forskningsprosjekter i flere verdensdeler.

I juryens begrunnelse heter det at Atakan er ”en internasjonalt anerkjent fagekspert innen seismologi og viserektor ved Universitetet i Bergen. Studert hele veien i Norge, hvor han også har bygget hele sin akademiske karriere – som også spenner internasjonalt."

Kriteriet for å bli valgt ut i topp ti-listen er at man har fast bopel i Norge, og ha kommet til Norge etter fylte 16 år. 53 år gamle Kuvvet Atakan kom til Norge fra Tyrkia i 1980.

Denne uken er det også Internasjonal uke ved UiB.