Hjem
Aktuelt
Forskningsstøtte

Millioner til kreftforskning

Kreftforeningen gir 127 millioner kroner til 115 forskningsprosjekter i Norge. 16 av millionene går til UiB-forskning.

Illustrasjonsfoto
Norsk kreftforskning er internasjonalt anerkjent. Nå får flere prosjekter forskningsmidler fra Kreftforeningen.
Foto/ill.:
Colourbox

Hovedinnhold

- Forskning er en forutsetning for all fremgang. Kreftforeningen satser på kreftforskning fordi vi vet at det er veien å gå for å oppnå bedre behandling og et bedre og lengre liv for kreftpasienter, sier generalsekretær i Kreftforeningen Anne Lise Ryel i en pressemelding.

29 forskere ved Universitetet i Bergen og Haukeland Universitetssykehus får hel eller delvis støtte til sine forskningsprosjekter. Blant forskningsområdene er bryst- og prostatakreft, hjernesvulster og nye behandlingsmåter.

Svært viktige midler

– Kreftforeningens midler til forskning er svært viktige for oss, og er en vesentlig årsak til at våre kreftforskere hevder seg så godt både nasjonalt og internasjonalt, sier dekan Nina Langeland ved Det medisinsk-odontologiske fakultet.

Halvparten av midlene til Kreftforeningen går hvert år til kreftforskning. Ifølge Kreftforeningen spenner prosjektene som får støtte i år fra grunnforskning til anvendt, pasientnær forskning. Prosjektene inkluderer alle de store kreftformene.

– Uten denne støtten hadde det vært mye vanskeligere å få så mye god forskning i Bergen, sier dekan Langeland.

Anerkjent norsk forskning

– Kreftforeningen er stolt over å kunne bevilge så betydelige midler til kreftforskning i år. Vi har internasjonalt anerkjente kreftforskere i Norge og det er viktig at de gis midler til å drive sin forskning. Gjennom våre givere skapes det håp for fremtiden, sier generalsekretær Ryel i pressemeldingen.

Du kan lese mer om årets tildeling, inkludert listen over forskningsprosjekter som har fått støtte, på Kreftforeningens nettsider.