Klart for Christiekonferanse

Går vår velferd på bekostning av andres? Hvilken rolle spiller kunnskap for velferd? Dette er spørsmål som vil bli diskutert på UiBs fjerde Christiekonferanse.

Velferd er altså den røde tråden i årets Christiekonferanse som arrangeres i Grieghallen den 25.april. Rundt 350 deltakere fra nærings- og kulturliv, offentlige myndigheter og akademia vil møtes i Bergens storstue for å få vite mer om hvordan kunnskap skaper velferd. Se hele programmet her.

Viktig møteplass

- Christiekonferansen er den fremste møteplassen for å dele kunnskap og styrke samarbeidet mellom akademia og andre samfunnsaktører, sier UiBs rektor, Sigmund Grønmo.

Hans ønske er at enda flere skal ta i bruk kunnskapen fra forsknings- og utdanningsmiljøene i Bergen.

- Ingen kan med sikkerhet spå hvilke næringer som blir viktigst i fremtiden, men vi vet at en stor bredde av internasjonalt anerkjente kunnskapsmiljøer er en god fremtidsforsikring for landets mest attraktive by, sier Grønmo.

Smakebiter fra programmet:

• Erna Solberg og Martin Kolberg blir utfordret av studenter og unge forskere
  • Når et helt folk studeres. Mads Melbye om forskning i registre og biobanker
  • Størst og best - men likevel overvurdert? Øystein Thøgersen om oljefondet
  • Jakten på det jordiske gammaglimt. Nikolai Østgaard ser mot stjernene

Christieseminaret onsdag 24. april

Dagen før konferansen arrangerer Det samfunnsvitenskapelige fakultet Christieseminaret. Audun Lysbakken, Grete Brochmann og Erling Valvik snakker om hvordan beslutningstakere tar i bruk velferdsforskning. Deretter presenterer vi det fremste fra velferdsforskningen ved fakultetet.
Se hele programmet her.

Christiekonferansen har fått navnet sitt etter Wilhelm Frimann Koren Christie. Konferansen regnes som den viktigste regionale arenaen for samhandling mellom akademia og det omkringliggende samfunn. Koren Christie var viktig i arbeidet med å få Bergen museum på plass. Han har også fått æren for at Norge fikk beholde sin selvstendighet gjennom Grunnloven da vi var i union med Sverige.