Christiekonferansen 2012

Christiekonferansen vil ut i verden

Hva kan forskere fra et lite land gjøre med klimaendringer, fattigdom og global helse? Klodens store utfordringer er den røde tråden i Christiekonferansen 2012.

Anne Lise Fimreite ser frem til å diskutere fremtidens utfordringer og muligheter under Christiekonferansen 2012.

Innhold

- Vi retter søkelyset mot hvilke muligheter disse enorme utfordringene gir forskning, utdanning og næringsliv i vår region. Kanskje kan vi bidra mer enn vi tror fra vårt lille hjørne av verden? Dette vil vi reflektere over på årets konferanse, sier professor Anne Lise Fimreite, som leder programkomiteen.

Hun legger opp til et bredt program i Grieghallen den 25. april:

- Jeg vil utfordre både politikere, representanter fra nærings- og kulturliv, offentlig og frivillig sektor og selvsagt kolleger fra UiB og akademia for øvrig. Kort sagt: alle som er interessert i hva kunnskap betyr for samfunnet, sier hun.

I år er tredje gang Universitetet i Bergen arrangerer Christiekonferansen, oppkalt etter Wilhelm Frimann Koren Christie. Konferansen er en møteplass for vestlandsk nærings- og kulturliv, offentlige myndigheter og akademia.

Brasil og Kina seiler opp
Første innleder er professor Peter A. Bruck, sjef for Research Studios Austria og rådgiver for blant andre UNESCO og FNs Information and Communication Technologies Task Force. Videre blir det paneldebatter, intervjuer og kulturinnslag. Christieprisen skal deles ut til en brobygger mellom universitet og samfunn, før utenriksminister Jonas Gahr Støre runder av programmet.

- Ett tema blir de nye store økonomiene som nå gjør seg gjeldende, med spennende eksempler fra Brasil og Kina. Dette er områder som Vestlandet har samarbeidet med lenge, forteller Fimreite.

- Vi legger opp til dialog mellom salen og scenen. Kom gjerne med spørsmål eller synspunkter, enten i forkant eller under konferansen, sier hun.

I pausene kan du møte representanter fra UiB og tilknyttede virksomheter som viser eksempler på forskning og internasjonalt samarbeid i vrimleområdet utenfor konferansesalen.

Se hele programmet for Christiekonferansen 2012.