STUDIEKVALITET

Ønsker debatt om studiekvalitet

”Kvalitet i utdanning – hvordan gjør vi det?” Dette er blant spørsmålene som løftes under studiekvalitetsseminaret mandag 12. desember.

Viserektor for utdanning Kuvvet Atakan oppfordrer studenter, ansatte og andre interesserte til å delta i debatten.

- Vi vet at vi har både gode kvaliteter og utfordringer ved alle utdanningene våre. Men for å virkelig ta tak i dem som institusjon må vi identifisere dem. Universitetet i Bergen skal være best i Norge på forskningsbasert utdanning og holde høy internasjonal klasse. For å sikre at vi når disse målene må vi se på alle aspekter av utdanningene våre, sier Atakan.

Han er derfor glad for å kunne invitere til seminar om studiekvalitet mandag 12. desember kl. 09 – 15.45 i Egget på Studentsenteret.

Best mulig utdanning

På seminaret løftes en rekke sentrale spørsmål: Hvilke krav skal stilles til universitetet og hvilken målestokk skal vi måle oss selv etter? Hvordan utnytter vi forskningsmiljøene våre til å gi en best mulig utdanning? Hvem er best egnet til å veilede studentene? Hvordan forberedes studentene på livet etter studiene? Hva er den beste måten å lære på i ulike stadier av studiene? Hva skal studentene lære? Hvilke vurderingsformer kan vi bruke for å faktisk måle hva de har lært? Hvordan kan universitetet bidra til at studentene ser utdanningen sin i en større sammenheng, og bruker den med kreativitet og nysgjerrighet?

Ingen fasitsvar

Kunnskapsdepartementet, Bolognaprosessen og EU er blant premissleverandørene som stiller formelle krav til kvalitet i utdanningen. Det er likevel ikke det politiske aspektet som er drivkraften bak ledelsens ønske om å definere utdanningskvalitet, men et ønske om at studentene skal få vite hva de skal få ut av en utdanning ved Universitetet i Bergen.

- Selv om vi ikke sitter med noe klar definisjon av hva utdanningskvalitet er, og kanskje aldri vil ha et endelig ferdig fasitsvar på det, arbeider vi kontinuerlig med å utvikle utdanningene våre, sier viserektor Atakan.

Program for studiekvalitetsseminaret finner du her. Interesserte kan melde seg på ved å sende en e-post til seminar_sa@adm.uib.no, så raskt som mulig av hensyn til arrangementsplanleggingen.