Hjem
Aktuelt
Rektorseremoni

Rektorportrett avduket

Maleriet av den avgåtte rektor Sigmund Grønmo ble avduket under kjedeoverrekkelsen i Håkonshallen fredag 23. august.

Kunstner Arvid Pettersen og ny rektor Dag Rune Olsen avduker portrettet av forrige rektor Sigmund Grønmo. Portrettet er det ellevte i rekken av rektorportretter som henger på kollegierommet på Universitetet i Bergen.
Foto/ill.:
Paul Sigve Amundsen

Arvid Pettersens portrett av Sigmund Grønmo ble avduket under kjedeseremonien i Håkonshallen fredag 23. august.

– Jeg er godt fornøyd med bildet og synes det ligner billedmessig. Men et portrett skal være noe annet enn et fotografi. Om bildet også utrykker min personlighet, lar jeg være opp til andre å vurdere, sier Grønmo til Aktuelt.

Grønmo sier at han valgte Pettersen ikke bare fordi han er en fremgangsrik og anerkjent kunstner. Kunstneren har også inngående kjennskap til akademia, som maleriprofessor og tidligere rektor av Statens kunstakademi.

Allerede da de to tidligere rektorene møttes på Wesselstuen over en øl i fjor høst, startet skissene til det som ble portrettet. Siden har det blitt mange møter i kunstnerens atelier. Selv om Grønmo har måttet sittet lenge i ro om gangen, synes han prosessen og samspillet med maleren har vært godt.

– Pettersen ordnet med kaffe og da var det bare sitte der og reflektere og diskutere kunst sammen. Det var fint og hyggelig, sier Sigmund Grønmo.