Hjem
Aktuelt
Forskningsstøtte

Gir 20 millioner til unge forskere

Tre forskere tilknyttet UiB er tildelt til sammen 20 millioner kroner til videre forskning.

– Vi ønsker å medvirke til å realisere potensialet for å oppnå «international excellence», sier Kåre Rommetveit, daglig leder i Bergens forskningsstiftelse.
Foto/ill.:
Magnus Vabø, arkiv

Det er Bergens forskningsstiftelse (BFS) som står bak tildelingen - som en del av stiftelsens rekrutteringsprogram til forskningsmiljøene i Bergen. Dette programmet er et samarbeid mellom UiB og BSF.

- Målet er å gi talentfulle unge forskere fra alle fagdisipliner spesielt gode rammebetingelser. Vi ønsker å medvirke til å realisere potensialet for å oppnå «international excellence», sier Kåre Rommetveit, daglig leder i Bergens forskningsstiftelse til Bergens Tidende.

De tre heldige forskerne er:

  • Eivind Valen. Han er i dag post doc og bioinformatiker ved Broad Institute of MIT and Harvard, men blir rekruttert til UiB i løpet av 2014.  
  • Bjarte Hannisdal, post doc som nå arbeider på Senter for geobiologi ved UiB.
  • Helge Ræder, professor som arbeider ved K.G. Jebsen- senter for diabetesforskning ved UiB.

– Dette betyr veldig mye for meg. Det gir meg en mulighet til å bygge opp en liten gruppe til min forskning, og det fyller på en måte et hull i karrieremuligheten og rekrutteringen inn mot fast stilling, sier Bjarte Hannisdal (38).

– Hva går forskningen din ut på?

– Veldig enkelt forklart går prosjektet ut på å forstå hvordan planeten jorden og livet på jorden har påvirket hverandre gjennom geologisk tid. Jeg vil studere hvordan de ulike komponentene av jorden som system henger sammen.

Les hele saken i BT.