Hjem
Aktuelt
Fra ledelsen

Spennende signaler fra Isaksen

I dag la kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen frem regjeringens syv viktigste punkter innenfor høyere utdanning og forskning. – Vi er klare til å ta utfordringen, sier Dag Rune Olsen, rektor ved UiB .

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen ønsker at Norge skal utvikle flere verdensledende forskningsmiljøer.
Foto/ill.:
Thomas Haugersveen

Hovedinnhold

Blant de syv punktene var ambisjonen om å utvikle flere verdensledende forskningsmiljøer.

– Det er en ambisjon som forplikter, både for Regjeringen, men også for oss som universitet. Vi har allerede mange slike miljøer, og vi ser frem til å jobbe videre med å utvikle disse og løfte frem andre, sier rektor Dag Rune Olsen.

 

Satsing på lærerutdanning

Isaksen var også tydelig på at lærerutdanningen er sentral for fremtidens kunnskapssamfunn og ønsker en økt satsing

– Her er UiB allerede i gang, og vi har satt ned en arbeidsgruppe som skal utarbeide en handlingsplan for etter- og videreutdanning.

Regjeringen varslet også en stortingsmelding om struktur innenfor sektoren. Denne er ventet våren 2015.

– Jeg mener det er en klok tilnærming fra ministeren å si at kvaliteten skal avgjøre strukturen, ikke omvendt.Vi ser frem til en fruktbar debatt om dette.

 

Kvalitet i førersetet

Olsen er fornøyd med at ministeren gjennom hele sin presentasjon hadde fokus på kvalitet

– Dette er positive signaler, og jeg er spent på hvordan ministeren fremover, i samarbeid med institusjonene, konkret vil jobbe for å løfte kvaliteten. Disse punktene er et godt utgangspunkt, men her er det mange debatter som ikke er landet. Isaksen besøker UiB den 24. januar og jeg ser frem til en god dialog med han om disse problemstillingene.