Hjem
Aktuelt
Holbergprisen

Tidligere Holbergprisvinnere til Norge

Møt et unikt stjernelag av akademikere når tidligere Holbergprisvinnere holder åpne gjesteforelesninger over hele landet.

– Holbergforelesningene representerer en unik mulighet til å høre og snakke med noen av verdens fremste fagfolk, som har betydelig innflytelse på hvordan vi forstår og tolker vårt samfunn i dag, sier Sigmund Grønmo, styreleder i Holbergprisen.
Foto/ill.:
Holbergprisen

Holbergforelesningene arrangeres i forlengelsen av Holbergprisens 10-års jubileum i 2013. Tidligere Holbergprisvinnere vil i 2014 holde gjesteforelesninger ved universitet over hele landet; fra Bodø i nord til Kristansand i sør. Forelesningene er åpne for alle interesserte.

Forelesningsserien starter 8.april ved NTNU med historiker Natalie Zemon Davis som mottok Holbergprisen i 2010.

 

Demokrati i Europa

Temaet demokrati står høyt på agendaen i Norge i år på grunn av Grunnlovsjubileet, men det engasjerer også ute i Europa. Historikeren Jürgen Kocka tar for seg bakgrunnen for ‘European integration and its present crisis. A historical perspective’.

Jürgen Habermas, filosof, vil ta dette videre under sitt foredrag‘’Democracy in Europe’ i Stavanger 11.september. Habermas har i over en mannsalder vært en av de toneangivende europeiske intellektuelle og han har vært aktiv i diskusjonen om EU har utspilt sin rolle som brobygger i Europa.

 

Unikt stjernelag

Styreleder Sigmund Grønmo er svært stolt over å kunne ønske velkommen til så mange internasjonale toppakademikere:

-Holbergforelesningene representerer en unik mulighet  til å høre og snakke med noen av verdens fremste fagfolk, som har betydelig innflytelse på hvordan vi forstår og tolker vårt samfunn i dag.

Denne innsatsen har også blitt honorert av andre enn Holbergprisen. Seneste i fjor mottok Davis medalje fra President Barack Obama for sitt arbeid for innenfor de humanistiske fagene og  tilgjengeliggjøring av disse ressursene til disse fagene.

Mer informasjon om forelesningene finner du på Holbergprisens hjemmesider: www.holbergprisen.no

 

Oversikt over Holbergforelesningene 2014